Bekijk het origineel

Vliegramp in zuiden China: 141 doden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vliegramp in zuiden China: 141 doden

2 minuten leestijd

PEKING (AFP/RTR) - Een Chinese Boeing 737 van de Chinese luchtvaartmaatschappij CA AC met aan boord 133 passagiers en acht bemanningsleden is vanmorgen neergestort in het zuiden van China. Alle 141 inzittenden zijn daarbij om het leven gekomen, zo heeft een functionaris van de luchtvaartmaatschappij in Peking bekendgemaakt.

Volgens een functionaris van het Chinese internationale reisbureau China International Travel Service waren de meeste inzittenden Chinees. Er zouden zich echter twee Spanjaarden aan boord hebben bevonden en mogelijk nog acht of meer andere buitenlanders. Zij kon geen verdere bijzonderheden geven.

Het toestel voerde een vlucht uit van Guangzhou (Kanton) naar het om zijn toeristische attracties zeer geliefde Guilin, een vlucht van ongeveer een uur. Het stortte neer tijdens de landing, nadat de toren van Guilin het had gewaarschuwd dat het te snel daalde, zo zei dezelfde functionaris. Het ongeluk zou gebeurd zijn om acht uur lokale tijd en het toestel zou zijn neergekomen op 20 tot 30 kilometer van de stad.

Een functionaris van de gemeente Guilin zei dat het toestel in stukken en brokken is neergestort in een bergachtig gebied dat bij de toeristen zeer geliefd is om zijn scherpe kammen, die worden doorsneden door een kronkelende rivier.

Het ongeluk is het ernstigste dat bekend is in de geschiedenis van de luchtvaart in China.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 november 1992

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Vliegramp in zuiden China: 141 doden

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 november 1992

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken