Bekijk het origineel

Verder herstel dollar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verder herstel dollar

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (KRF/ANP) - De koers van de dollar is vandaag met bijna een cent gestegen. Op de Amsterdamse wisselmarkt noteerde de Amerikaanse munteenheid om 10.00 uur ƒ 1,7730 tegen een slotkoers van ƒ 1,7645 gisteren.

De handel in dollars was dun, waardoor kleine transacties vrij grote schommelingen veroorzaakten. In New York was de koers van de "greenback" gisteravond al iets opgeveerd tot ƒ 1,7660. Centraal op de valutamarkten stond de bijeenkomst van de Bundesbank, die vanmiddag zal worden gehouden. Onderwerp van gesprek op het hoofdkantoor van de Duitse centrale bank is de groei van de geldhoeveelheid. Handelaren speculeren op een bijstelling naar boven van 3,5 à 5,5 procent voor dit jaar naar 4,0 à 6,0 procent volgend jaar. Een bijstelling naar boven zou kunnen betekenen dat de Bundesbank het strakke monetaire beleid mogelijk gaat aanpassen. Dat zou tot een renteverlaging kunnen leiden, waardoor de Amerikaanse dollar weer aantrekkelijk wordt voor beleggers.

Het pond sterling, dat gisteren al bijna vier cent in waarde was gedaald, werd nog eens ruim een cent goedkoper. Vanmorgen stond de Britse munteenheid op ƒ2,7540 tegen ƒ2,7650 bij het slot van de handel gisteren. Binnen het Europese Monetaire Stelsel (EMS) waren opnieuw weinig spanningen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 december 1992

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Verder herstel dollar

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 december 1992

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken