Bekijk het origineel

Vuilstort in Lickebaert mogelijk van de baan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vuilstort in Lickebaert mogelijk van de baan

Vlaardingen gaat door met planwijziging

3 minuten leestijd

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen gaat voorlopig door met het ontwikkelen van een bestemmingsplan-wijziging voor het Lickebaertgebied. Dit is een van de uitkomsten van het gesprek dat milieugedeputeerde in Zuid-Holland, J. van der Vlist, gisteren had met de wethouders van milieu van Rotterdam, Maassluis en Vlaardingen.

Het gesprek vond plaats naar aanleiding van de massale protesten en ludieke acties van de bevolking tegen de vuilstort die de provincie in het Lickebaertgebied wil inrichten. Zo werden in december vorig jaar door de burgers 16.000 bomen geplant op de desbetreffende locatie om hiermee een afvalberging te voorkomen.

Tijdens het gesprek tussen de milieugedeputeerde en de wethouders is ook afgesproken dat een speciale werkgroep gaat kijken of de aannames die de provincie Zuid-Holland heeft gedaan bij het toewijzen van een afvalberging aan het Vlaardingse Lickebaertgebied nog wel juist zijn. Het gaat daarbij met name om de verwachte aanvoer van afval en de daarvoor benodigde stortcapaciteit. De provincie denkt weliswaar dat een extra stortlocatie in de regio noodzakelijk is, maar over de grootte hiervan zal het rapport een indicatie moeten geven. Wellicht kunnen zelfs de bestaande stortlocaties het aanbod in de toekomst verwerken, zodat een nieuwe afvalberging niet meer noodzakelijk is.

Het rapport zal tevens gebruikt worden voor een regionale visie op afval binnen het OOR-verband. Wethouder K. van der Windt uit Vlaardingen zei gisteravond dat dit in ieder geval een stap in de goede richting is, maar dat door het Vlaardingse gemeentebestuur steeds naar nieuwe wegen zal worden gezocht om alsnog de vuilstort te voorkomen.

Verzoek
Van der Windt denkt hierbij aan schriftelijke bevestigingen die in het verleden zijn gegeven over het soort afval die zal worden gestort. In 1988 werd bevestigd dat het uitsluitend om schoon afval ging, maar uit rapportages die al voor die tijd gereedkwamen, bleek dat reeds in een vroeg stadium is gedacht aan een stortlocatie voor verontreinigd afval in het Lickebaertgebied. Dit zou met elkaar in strijd zijn en daarom mogelijk procedurele gevolgen kunnen hebben.

Volgens Van der Windt is milieugedeputeerde Van der Vlist niet bereid naar een informatieve raadsvergadering in Vlaardingen te komen, zoals vrijwel unaniem door de gemeenteraad is gevraagd. Van der Windt denkt dan ook niet dat een speciale raadsvergadering zal moeten worden gehouden, al zullen de fracties hierover uiteindelijk zelf beslissen.

De aanpassing van het bestemmingsplan van de gemeente Vlaardingen heeft intussen door het gesprek dat gisteren plaatsvond wel enige vertraging opgelopen. Eerst moet het ontwerp in de commissies worden behandeld, waarna het de inspraak in kan. Het is nog niet geheel duidelijk op wat voor termijn dit mogelijk is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 januari 1993

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Vuilstort in Lickebaert mogelijk van de baan

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 januari 1993

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken