Bekijk het origineel

„Niet voorzien

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

„Niet voorzien"

2 minuten leestijd

De AVVL-reclame is veertien dagen lang op 5000 abri's te zien geweest. Het affiche is inmiddels volgens het campagneplan verwijderd. Begin maart zal het volgende worden aangebracht: „Leven doe je maar één keer; doodgaan ook".

Daarna komen er nog twee andere affiches, waarvan de inhoud nog niet wordt prijsgegeven, maar die wel „anders zullen zijn dan wat gebruikelijk is". Mocht de Reclame Code Commissie de omstreden kreet "Is er koffie na de dood ?" toelaatbaar achten, dan zal het affiche later dit jaar opnieuw in bushokjes worden opgehangen. Er zijn inmiddels ook dagbladadvertenties en tv-reclames van gelijke inhoud.

Volgens marketingmanager Victor Kwakman van AVVL hebben veel mensen nauwelijks over hun uitvaart nagedacht. „Begraven of cremeren, wie draagt de kist, live-muziek? In de meeste gevallen is de wil van de overiedene niet bekend". Met deze campagne wil de uitvaartverzekeraar verandering teweegbrengen. Kwakman: „Het verdriet kunnen wij niet wegnemen. Wel streven we ernaar de 20 tot 25 minuten die een uitvaart tegenwoordig mag duren, conform de wens van de overledene uit te voeren". De vraag van commissievoorzitter mr. J. P. Fokker of de AVVL gebruik zou maken van de mogelijkheid, als die bestond, om de reclame niet te plaatsen bij begraafplaatsen en ziekenhuizen, beantwoordde Kwakman met „nee". Fokker wilde ook weten of de AVVL had gehandeld vanuit het motief dat een shockerende reclame-uiting de aandacht van de media trekt en zo gratis publiciteit genereert. Volgens Kwakman was hiervan geen sprake, omdat de ophef niet was voorzien.

Op 4 maart zal de codecommissie een beslissing nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 februari 1993

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

„Niet voorzien

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 februari 1993

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken