Bekijk het origineel

DSM en bonden bereiken akkoord over nieuwe cao

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

DSM en bonden bereiken akkoord over nieuwe cao

2 minuten leestijd

HEERLEN (ANP) - De bonden en de directie van DSM Limburg hebben gistermiddag een principe-akkoord bereikt over een nieuwe cao.

In de nieuwe cao, die een jaar duurt, is geen loonsverhoging maar wel een eenmalige uitkering opgenomen van 1 procent van het jaarinkomen. Bij DSM werken nu nog ruim tienduizend werknemers. Dat hebben de bonden gisteren meegedeeld.

Het wao-gat wordt gerepareerd via het bedrijfspensioenfonds. Werknemers die arbeidsongeschikt worden, krijgen 70 procent van hun oorspronkelijke loon. De premie daarvoor komt uit een iets verlaagde pensioenopbouw. In het eerste halfjaar van de wao wordt aangevuld tot 100 procent en daarna geldt de nieuwe reparatieafspraak.

In het kader van de reorganisatie (bij DSM zijn 800 mensen boventallig) is een sociaal plan afgesproken. De belangrijkste regeling in dat plan is de seniorenregeling. Die maakt het mogelijk dat ruim 500 werknemers van boven de 58 jaar vervroegd kunnen uittreden. De nieuwe regeling gaat DSM in de komende twee jaren 175 miljoen gulden kosten. Personeel dat jonger is, wordt vooralsnog niet ontslagen. In het akkoord is verder een nieuwe vut-regeling overeengekomen, waarbij werknemers vrijwillig kunnen sparen voor de vut. /M.C-KOOPJE AN DE WEEK 'God leidt Zijn Volk'Holland Koor, m.m.v. F. v.d. Weg sopraan, M. Zonnenberg orgel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 april 1993

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

DSM en bonden bereiken akkoord over nieuwe cao

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 april 1993

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken