Bekijk het origineel

Kaas of vlees in een deegjasje

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kaas of vlees in een deegjasje

2 minuten leestijd

Honig komt deze maand met vijf nieuwe Italiaanse produltten. Drie pastaspecialiteiten en twee bijpassende Italiaanse mixen. Het koken van de gerechten is bijna gemakkelijker dan het uitspreken ervan: Tortellini di Parma, Tortillini al Formaggio en Ravioli Tradizionale heten de pasta-produkten. De twee Italiaanse mixen zijn Napolitaanse tomatensaus en Paprika-crèmesaus diMilano.

Pasta is de verzamelnaam voor produkten als macaroni en spaghetti. Het wordt gemaakt van tarwe, bevat weinig vet, geen zout en veel koolhydraten. Hoewel de pasta's uit het buitenland komen, kennen we ze hier al weer een hele tijd. Net na de oorlog werd het grootste deel nog per ons bij de kruidenier verkocht. Macaroni werd in die tijd ook als toetje gegeten: een pudding met melk, rozijnen en suiker.

Gevuld deeg

Het eten in de Nederlandse keuken werd vanaf de jaren '50 steeds afwisselender en in het begin van de jaren '70 kwamen de eerste mixen op de markt, die al snel werd gevolgd door pastasauzen. Inmiddels bestaat er een heel uitgebreid assortiment, waaraan Honig nu de Napolitaanse tomatensaus en de Paprikacrèmesaus toevoegt, als nummer negen en tien van de Honigmixen.

De pakjes zijn geschikt als mix voor Tortellini en Ravioli, waar ook enkele nieuwe soorten van op de markt werden gebracht.

Tortellini en Ravioli zijn gevulde pastaprodukten. Het deeg bestaat uit tarwe en eieren en wordt tot een vel geperst. Daarop wordt de vulling gelegd en vervolgens wordt het deeg gevouwen in de gewenst vorm. De pasta wordt gedroogd en is daardoor lang houdbaar buiten de koelkast.

De nieuwe Tortellini di Parma is gevuld met rund- en varkensvlees en Parmaham. Tortellini al Formaggio bevat verschillende soorten Italiaanse kaas (Grana Padano, Montasio en Provolone) en het vulsel van Ravioli Tradizionale bestaat uit vlees en kruiden.

Eén pak pasta in combinatie met een mix is volgens Honig voldoende voor een hoofdmaaltijd voor 2 a 3 personen. De algemene bereidingswijze en een aantal recepten staan aangegeven op de verpakking. Ook bestaat er een receptenboekje over Tortellini en Ravioli, dat gratis in de supermarkt verkrijgbaar is of aangevraagd kan worden bij Honig. De nieuwe pasta's zijn verkrijgbaar in pakken van 250 gr. en kosten ca. 4,50 gulden. De prijs van de mixen is ongeveer 1,75 gulden per pakje voor een halve liter saus.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 april 1993

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Kaas of vlees in een deegjasje

Bekijk de hele uitgave van donderdag 15 april 1993

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken