Bekijk het origineel

Magneet-madames in trouwjurk van hun dromen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Magneet-madames in trouwjurk van hun dromen

Meeste meisjes kiezen voor romantische japonnen met sleep en sluier

3 minuten leestijd

%Stralende bruid. Foto's RD Voor dat geld hebben ze twaalf keer per jaar een blaadje met wetenswaardigheden over bruidsjurken. „Misschien komt deze bruidsmodeshow in het volgende nummer", denkt Lenny.

De opbrengst van de blaadjes wordt bestemd voor stof voor een bruidsjurk. Tien gulden is inmiddels al in de speciale spaarpot beland; precies genoeg voor een meter satijn. „Maar tien meter is zeker wel nodig", aldus Lenny. (Wie "De Bruidsbode" wil ontvangen, kan een briefje sturen naar Lenny, Elshoffstraat 8, 3295 XE 's-Gravendeel).

Knipmes

Lenny is niet de enige die fanatiek aan het plaatjes sparen is gegaan. Aan het aantal fototoestellen is te zien dat ook anderen hun verzameling graag willen uitbreiden. Terwijl de modellen een voor een het podium bestijgen, wordt vanuit alle hoeken driftig geklikt. Wanneer bruidegom Jos in zwart jacquet. streepjesbroek en hoge hoed verschijnt, is het dolle pret. Jos buigt als een knipmes naar alle kanten, intussen ook nog proberend de sleep van zijn bruid goed uit te spreiden. „Hoed op en hierheen kijken", roept een meisje, en flits: weer een plaatje voor het plakboek.

Naast de camera wordt ook de pen veelvuldig gehanteerd. Namen, merken, stoffen en prijzen worden ijverig genoteerd. „Zo veel aantekeningen zijn er nog nooit gemaakt", zegt een van de medewerkers van Speksnijder. De reacties van de zaal zijn ook heel anders dan bij een 'gewone' show met 'serieuze' aanstaande bruidjes. Lange jurken oogsten veel bewondering, de korte wekken hilariteit op. „Dat vind ik geen echte trouwjurken", reageert een van de toeschouwers.

De diversiteit in modellen en kleuren is enorm. Jurken met of zonder sleep, jurken die asymetrisch zijn, met rijen knoopjes op de rug, hoog gesloten of juist met lage halzen, met allerlei soorten mouwen, met hoedjes, sluiers, of corsages in het haar. Ook is er een enorme verscheidenheid in kleuren: wit, ivoor, kobalt, lila, zalm en mint. De prijzen vertonen eveneens veel variatie. Soms ontsnapt een van de meisjes een zucht. „Mensen, wat een prijs, nee, dat is veel te erg".

Mooiste

De meeste toeschouwers hebben, ook al heeft nog niemand trouwplannen, duidelijke voorkeuren. „O ja, ik weet al precies welke het wordt", lacht Liesbeth Hofman (19). „Het is er eentje met een heel lange sleep, veel werkjes, pareltjes, lange bolle mouwen, en voor loopt-ie in een puntje. Verder handschoenen en sluier. Volgens de presentatrice is het de mooiste uit de collectie".

Inderdaad blijkt deze romantische jurk heel populair te zijn onder de Magneet-lezeressen. Van de zes meisjes die uiteindelijk zelf een jurk mogen showen, zijn er twee die voor zo'n jurk kiezen: Esther en Annet. „Een wijde jurk met een lange sleep vind ik fantastisch mooi", verzucht Esther. Na de show draait ze nog even voor de spiegel om zich van top tot teen te ze even later over het podium. „De jurk was me te lang. Met speldjes is-ie wel iets korter gemaakt, maar ik moest toch ook hoge hakjes hebben. Ik ben helemaal niet gewend om op zulke hakjes en in zo'n lange jurk te lopen", verklaart ze achteraf.

Vreemde kerel
bekijken. Dan is onverbiddelijk het moment aangebroken dat ook zij haar gewone plunje weer aan moet. Spijtig vindt ze het wel.

Annet kiest eveneens voor de romantische stijl. Met bruidegom Jos aan haar arm wankelt

Eng vonden de 'bruidjes' het niét om met een 'vreemde kerel' aan de arm te lopen. „Nee, hoor, reageren ze eenstemmig. „Wel wennen", geeft er eentje aarzelend toe. „Maar ze hielpen wel goed", zegt Esther, „met die sleep en zo". ^Gespannen aandacht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 april 1993

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Magneet-madames in trouwjurk van hun dromen

Bekijk de hele uitgave van maandag 19 april 1993

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken