Bekijk het origineel

Brede basis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Brede basis

2 minuten leestijd

„De ervaring heeft ons geleerd dat na twee jaar het maximale effect van zo'n heterogene groep wel bereikt is. Dan zijn leerlingen eraan toe om op hun eigen niveau en in de eigen richting verder te gaan".

Echnaton heeft deze aanpak nooit basisvorming genoemd, „maar uiteindelijk Eraten we over hetzelfde systeem. Wij ebben al tien jaar gestreefd naar een brede basis voor iedereen. Waar wij tien jaar Het voorbereidend beroepsonderwijs moet wel, maar wil eigenlijk niet. De beroepsgerichte vakken mogen niet in de knel komen, dat moet duidelijk zijn. De tweede moderne, vreemde taal en economie als struikelblok? De meningen in het beroepsonderwijs zijn verdeeld. Voor het reformatorische Planciuscollege in Rotterdam betekent basisvorming ook fusie. Op 1 augustus 1993 zullen de Ds. Balthasar Lydiusschool voor mavo in Dordrecht (380 leerlingen) en het Planciuscollege voor voorbereidend beroepsonderwijs (vbo, 1360 leerlingen) fuseren. Met twee andere reformatorische scholen voor voortgezet onderwijs in de Maasstad zijn afspraken gemaakt over de instroom van leerlingen, de lessentabellen en de lesmethodes.

Basisvorming is voor het beroepsonderwijs een uitdaging en tegelijkertijd een bedreiging, samengevat in twee woorden: meer theorie. Duits is gloednieuw voor de vbo'ers, economie komt er in het tweede jaar bij. „De hoeveelheid praktische vakken willen we gelijk houden aan vroeger", zegt vbo-directeur A. van der Werf. „Dit is een vbo-school. Dat moet uitkomen in de beroepsgerichte vakken".

„De Echnaton-school is net een rangeerterrein. De hij in het leven verder kan ".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 7 mei 1993

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Brede basis

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 7 mei 1993

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken