Bekijk het origineel

Eschers grafiek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Eschers grafiek

1 minuut leestijd

In het Prentenkabinet van het Haags Gemeentemuseum wordt tot 5 september een (bescheiden) tentoonstelling gewijd aan de hoogtepunten uit het grafisch werk van Maurits C. Escher (1898-1972), van wie iedereen wel die wiskunstig nauw in elkaar passende vissen en vogels en die onmogelijke, maar knap getekende figuren en bouwsels kent. De enkele tientallen prenten ;}ijn vooral litho's en in meer blokken gedrukte houtsneden, waaronder heel bekende als "Lucht en water", een houtsnede uit 1938, waarin eenden en vissen in elkaar overgaan. We zien de litho "Kringloop', de houtsnede "Dag en Nacht", de litho's "Verbum" (aard^, lucht, water) en "Belvédère" uit 1958, de houtsneden "OntwikkeÜne I" (1937) en de "Band van Möbius II" uit 1963. Die is in drie blokken gedrukt in de kleuren rood, zwart en grijsgroen. Bekend is ook Eschers "Trappenhuis" uit 1951. Het museum verkoopt posters, boeken en ansichten van zijn grafiek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1993

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Eschers grafiek

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juli 1993

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken