Bekijk het origineel

Meisje (9) verdrinkt in Rotterdamse vijver

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Meisje (9) verdrinkt in Rotterdamse vijver

Politie woedend op toekijkend publiek

2 minuten leestijd

BARENDRECHT - Na een zoekactie van 27 uur is gistermiddag om kwart over vijf in een recreatieplas in het Zuidelijk Randpark tussen Barendrecht en Rotterdam het levenloze lichaam gevonden van een negenjarig meisje uit Rotterdam-Charlois. Het meisje verdronk zaterdagmiddag om twee uur, nadat ze tijdens het spelen op het water uit haar rubberbootje was gevallen. Recreanten weigerden in actie te komen op het hulpgeroep.

Een elfjarig vriendinnetje van het slachtoffer, eveneens uit Rotterdam, wist zaterdag wel de kant te bereiken. Omdat de politie en de brandweer van Barendrecht en omstanders er meteen na het ongeluk niet in slaagden het slachtoffer te vinden, werd een grootscheepse zoekactie gestart. Pogingen van een politiehelikopter en een duikploeg van de brandweer uit Spijkenisse om het meisje te vinden, leverden niets op. Vervolgens werd urenlang in de vijver gedregd met behulp van een boot van de Ridderkerkse brandweer. Een visser uit Oud-Beijerland verleende hierbij assistentie met zijn drijfnet. Zaterdagavond laat werd besloten de recreatiepias gedeeltelijk leeg te pompen. Gisteren werd het recreatieterrein afgezet om nieuwsgierigen op afstand te houden. Leden van de Mobiele Eenheid voegden zich bij de al aanwezige hulpverleners. Wadend door het kniehoge water vonden zij samen met de duikers uiteindelijk het lichaam van het meisje op enkele meters van de plaats waar ze uit haar bootje was gevallen.

De politie is uiterst verontwaardigd over de houding van het publiek bij de recreatiepias. Hoewel vriendinnetjes van het meisje en een visser om hulp schreeuwden toen de rubberboot omsloeg, bleven zeker 200 mensen aan de kant toekijken zonder ook maar een hand uit te steken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 23 augustus 1993

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Meisje (9) verdrinkt in Rotterdamse vijver

Bekijk de hele uitgave van maandag 23 augustus 1993

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken