Bekijk het origineel

Overlevenden ramp op negen na terug

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Overlevenden ramp op negen na terug

3 minuten leestijd

ROTTERDAM - In totaal 45 overlevenden van de ramp met de Nederlandse bus bij Lyon zijn gisteravond en vannacht teruggevlogen naar Nederland. Negen passagiers moesten in Frankrij achterblijven.

Artsen vonden het niet verantwoord hen nu al terug te laten keren. Sommigen moeten eerst een operatie ondergaan. „Van deze mensen verkeert niemand meer in levensgevaar", aldus een woordvoerder van de SAS.

Gisteravond om half acht arriveerde een Airbus van de KLM op het Rotterdamse vliegveld Zestienhoven met een eerste groep overlevenden. Het toestel vloog later op de avond terug naar Lyon en leverde in de loop van de nacht de overige passagiers af.

In totaal werden 21 gewonden per ambulance overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU). Tijdens de vlucht en na aankomst werden de passagiers begeleid door artsen, verpleegkundigen en psychologen. De pers werd op afstand toegelaten. Voor zover ze niet per brandcar naar ambulances werden gedragen, konden de meeste slachtoffers maar met moeite de vliegtuigtrap afdalen. Gips en verband overheersten. De schrik stond velen nog op het gezicht. Met de eerste vlucht kwamen enkele kinderen en baby's mee.

De terugreis werd gistermiddag vertraagd doordat de Franse politie nog een aantal gewonden moest verhoren. Op het moment dat de ambulances 's middags bij het ziekenhuis in Lyon aankwamen om de gewonden naar het vliegtuig te brengen, arriveerde ook de Franse politie. Die gaf pas toestemming voor het transport nadat de verklaringen waren afgenomen. Tot grote ontstemming van de SAS-alarmcentraIe werd de terugreis daardoor met een uur uur vertraagd.

Het is nog niet bekend wanneer de vijf stoffelijke overschotten worden overgevlogen

Zie ook pag. 3: "Chauffeur mogelijk onwel".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 10 september 1993

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Overlevenden ramp op negen na terug

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 10 september 1993

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken