Bekijk het origineel

Laserfax

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Laserfax

2 minuten leestijd

De fax is eea nog jong medium. De personal computer (pc) ook. Beide hebben ze in de afgelopen tien, vijftien jaar de kantooromgeving veroverd. Ze konden alleen niet zo goed met elkaar opschieten. Zfi communiceerden nauwelijks onderling. Met de komst van de laserfax is dat voorbij. Concurrenten worden teamgenoten.

Fax-apparatuur die „feilloos" kan communiceren met „alle soorten" pc's en computernetwerken, zegt TEC Nederland over zijn nieuwe Laserfax. Er kan niet alleen 'gewoon' mee gefaxt worden, maar je kunt er ook rechtstreeks vanuit de computer een faxje mee het telefoonnet op slingeren. Ondertussen blijft de pc beschikbaar voor ander werk, dat gelijktijdig gedaan kan worden. „Een enorme tijdsbesparing," aldus TEC in een persbericht.

Tot nu toe was het alleen mogelijk om vanuit computers faxen te versturen als er een speciale fax-kaart ingebouwd was. De TEC Laserfax heeft daar zelf een geheugen van 1 Mb voor. Het apparaat kan tien pagina's inscannen in 50 seconden en vervolgens verzenden. De machine kost net geen 5000 gulden.

TEC claimt het enige multifunctionele faxapparaat dat officieel door de PTT is goedgekeurd, te leveren. Volgens het bedrijf is de Laserfax de enige ter wereld waarvan de verzonden faxen als „waterdicht juridisch bewijs" kunnen dienen. Met de verzendbevestiging wordt een kopie van de verzonden fax meegeprint.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 oktober 1993

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Laserfax

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 oktober 1993

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken