Bekijk het origineel

Mafia-baas

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Mafia-baas

1 minuut leestijd

ROME (AP) - De baas der bazen van de Siciliaanse mafia, Salvatore "Toto" Riina, is gisteren tot levenslang veroordeeld. De mafiakoning was zelf niet bij het vonnis aanwezig maar bevond zich in zijn bunkerachtige cel in de Ucciardone-gevangenis van Palermo toen de rechter vonnis wees. Het is de strengste straf die ooit in Italië is opgelegd. Riina, die 23 jaar voortvluchtig is geweest, werd veroordeeld wegens de in 1989 gepleegde moord op twee broers tijdens een mafia-oorlog om de zeggenschap over maf ia-opbrengsten. De autoriteiten hebben Riina beschuldigd van betrokkenheid bij meer dan vijftig moorden. Nadat hij was gepakt heeft de 62-jarige Riina geprobeerd om onder het vonnis uit te komen door te beweren dat hij een landarbeider was en dat er sprake was van een persoonsverwisseling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 oktober 1993

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Mafia-baas

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 oktober 1993

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken