Bekijk het origineel

geweld tijdens weekeinde in Amsterdam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

geweld tijdens weekeinde in Amsterdam

Arrestant verdronken na sprong in gracht

3 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam heeft een gewelddadig weekeinde achter de rug. De politie werd geconfronteerd met vier doden. Een nog niet nader geïdentificeerde man sprong vrijdagnacht kort na zijn arrestatie in het water van de Herengracht en verloor daarbij het leven. Zaterdagmiddag werd een 51-jarige tabakswinkelier tijdens een overval in zijn winkel doodgeschoten.

het stoffelijk overschot van de 43-jarige vrouw in haar woning aan de Overtoom, na te zijn gealarmeerd door ongeruste kennissen van het slachtoffer. Gezien de sporen van geweld gaat de politie uit van een misdrijf. Uit de woning bleek niets verdwenen. Van de dader(s) ontbreekt nog elk spoor.

Diezelfde middag vond de politie een 43-jarige, door geweld om het leven gebrachte vrouw in haar woning. Ten slotte overleed in het AMC een 24-jarige vrouw uit Weesp aan schotwonden, die haar waren toegebracht door haar 30-jarige man.

De arrestant werd kort voor zijn dood samen met een 19-jarige en een 26-jarige man aangehouden op de Herengracht. Het drietal werd verdacht van een even daarvoor gepleegde straatroof op een 38-jarige man. Agenten arresteerden de drie en sloegen hen in de boeien.

De politie moest wachten op versterking om het trio naar een politiebureau te kunnen vervoeren. De arrestanten werden in de tussentijd tussen de politieauto en de gevelrij geplaatst. Plotseling trok één van de mannen een sprint naar de waterkant, waarna hij in het ijskoude grachtwater sprong. De man werd onmiddellijk nagesprongen door een agent. Korte tijd later volgden nog twee agenten. Hun pogingen

Schietpartij
de arrestant te vindeii bleven zonder resultaat.

Duikers van de brandweer wisten de man boven water te krijgen. Reanimatiepogingen mochten niet meer baten. Sectie moet uitsluitsel geven over de exacte doodsoorzaak. De rijksrecherche is belast met het onderzoek naar de toedracht van het incident. Gisteren werd een vierde van de straatroof verdachte man aangehouden in een woning in de Jordaan.

Overval

De tabakswinkelier werd zaterdagmiddag rond half vijf in zijn winkel in Amsterdam-Oost verrast door vermoedelijk één overvaller. De winkelier werd neergeschoten, waarna de overvaller zonder buit de benen nam. Het slachtoffer overleed korte tijd later. De politie heeft in het weekeinde met achttien man aan een buurtonderzoek gewerkt.

In het y^msterdamse AMC-ziekenhuis overleed gisterochtend een 24-jarige vrouw aan de gevolgen van schotverwondingen, die haar enkele uren eerder in haar woning in Weesp waren toegebracht door haar 30-jarige echtgenoot. De man kon worden aangehouden.

De Amsterdamse politie hield zich tevens bezig met onderzoek naar een ongeval met een pleziervaartuigje, dat zaterdagnacht in de Prinsengracht omsloeg. Vijf mannen raakten te water. Drie van hen konden vrijwel meteen worden gered. De twee anderen verdwenen spoorloos. Een uitvoerige zoekactie van duikers van de brandweer had geen resultaat. Aangenomen wordt dat het tweetal zichzelf heeft weten te redden. Naar hen werd gisteravond nog gezocht. De mannen kenden elkaar nauwelijks en hadden zaterdagavond samen zitten drinken in een Amsterdams café. Een hond verIn Amsterdam-West vond de politie dronk bij het ongeluk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 november 1993

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

geweld tijdens weekeinde in Amsterdam

Bekijk de hele uitgave van maandag 8 november 1993

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken