Bekijk het origineel

Vliegtuig stort neer Dl) (JJtoa: M5 doden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vliegtuig stort neer Dl) (JJtoa: M5 doden

Toestel moest w^ens weer uitwijken

1 minuut leestijd

SKOPJE (AP/AFP/RTR/DPA) - Een Macedonisch chartervliegtuig is zaterdagavond in de buurt van de stad Olirid neergestort; 115 inzittenden zijn om iiet leven zijn geltomen. Sleclits één passagier overleefde de ramp.

Reddingswerkers die bij het wrak arriveerden, zagen stoffelijke overschotten nog in het brandende toestel, terwijl andere er omheen verspreid lagen. Reddingswerker Risto Jovanoviski zei dat zijn team met grote moeite de plaats van het ongeluk bereikte en er afschuwelijke taferelen zagen.

„Wij zagen brandende lijken in het toestel en ook veel lichamen rond het vliegtuig, dat op de rechterzijde lag", vertelde hij gisteren voor de Macedonische radio. „Het was een nachtmerrie". Op het vliegveld van Ohrid wachtten intussen angstige familieleden op nieuws over slachtoffers.

De overlevende, een man van in de 20 jaar die ernstige verwondingen had opgelopen, kreeg eerste hulp en werd later naar een ziekenhuis vervoerd. Volgens een arts leek het dat de man uit het toestel is geslingerd en dat bomen zijn val hadden gebroken. Het toestel met 108 passagiers en 8 bemanningsleden was door Avio-Impex gehuurd van een Oekraïense maatschappij en werd gevlogen door vier Oekraïeners.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 november 1993

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Vliegtuig stort neer Dl) (JJtoa: M5 doden

Bekijk de hele uitgave van maandag 22 november 1993

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken