Bekijk het origineel

Regels buitenlanders scherper

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Regels buitenlanders scherper

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) Vreemdelingen die voor een periode van langer dan drie -maanden naar Nederland willen komen, moeten vanaf 1 april by een Nederlandse ambassade of consulaat een machtiging tot voorlopig verbiyf aanvragen. Zonder de machtiging komen zü het land niet in en wordt bin aanvraag om toelating niet behandeld, zo heeft het ministerie van justitie bekendgemaakt.

Met deze maatregel heeft Justitie het vreemdelingenbeleid opnieuw aangescherpt. Op dit moment vragen buitenlanders als zij langer dan drie maanden willen blijven, hun verblijfsvergunning meestal né aankomst in Nederiand aan.

Justitie zegt met de nieuwe regeling te willen vooikomen dat zij wordt geconfronteerd met vreemdelingen die niet aan de toelatingseisen voldoen. Ook wil zij met de regeling tegengaan» dat mensen die binnenkomen op een toeristenvisum, tijdens of na afloop van de visumtermijn hun permanente verblijf in Nederland willen regelen.

De nieuwe regeling geldt volgens Justitie niet voor vreemdelingen uit West-Europa en de Verenigde Staten. Ook personen die een aanvraag om toelating als vluchteling hebben ingediend en vreemdelingen in een acute noodsituatie die onmiddelijk medische ' behandeling moeten hebben, vallen erbuiten. Gezinsleden van vreemdelingen die in aanmerking komen voor toelating in het kader van gezinshereniging, zijn eveneens een uitzonderingscategorie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 februari 1994

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Regels buitenlanders scherper

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 februari 1994

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken