Bekijk het origineel

Zeker negen doden bij verkeersongevallen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zeker negen doden bij verkeersongevallen

Barre weersomstandigheden, drukte en alcoholgebruik

3 minuten leestijd

EEMSHAVEN/HEESCHA^EENENDAAL (ANP) - Barre ^ weersomstandigheden, verkeersdrukte en alcolrólgebruik hebben de afgelopen dagen aan zeker negen mensen het leven gekost. Meer dan tien mensen raakten gewond. De meeste gewonden vielen bij drie ongelukken op de A12 ter hoogte van Veenendaal. Daarbij kwam ook een 22-jarige Duitser om het leven. Een ernstig ongeval nabij Eemshaven tijdens een hagelbui eiste zaterdagmiddag drie levens. Bij een ongeluk in het Brabantse Heesch zijn zondagavond vijf mensen om het leven gekomen.

De politie vermoedt dat de ongevallen op de Al 2, nabij Veenendaal-De Klomp, werden veroorzaakt door een combinatie van barre weersomstandigheden en wegwerkzaamheden. De Duitser, die in de richting van Arnhem reed, raakte 's ochtends in een slip door water op de weg. Hij kwam tot stilstand tegen een boom langs de snelweg en was op slag dood. Zijn passagier raakte zwaar gewond en is in kritieke toestand overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Even later botsten op vrijwel dezelfde plek in dezelfde rijrichting drie auto's op elkaar. De inzittenden moesten worden opgenomen in een ziekenhuis in Bennekom.

Rond zes uur gisteravond raakten op dezelfde plaats in de richting Utrecht ongeveer dertig auto's betrokken bij een kettingbotsing, waardoor 24 kilometer file ontstond. Het verkeer werd omgeleid via de provinciale weg door Ede. Door de paasdrukte zat Ede, zo zei de politievroordvoerder, ook geruime tijd totaal verstopt. Er raakten zes mensen gewond. Het barre weer leidde op tweede paasdag op de autosnelwegen in Nederland tot ruim vijftig aanrijdingen. Bij de ongelukken waren 115 voertuigen betrokken. Er was hoofdzakelijk materiële schade. Op paasmaandag werden 28 files geregistreerd, met een totale lengte van 147 km.

Alcohol

Door een verkeersongeval in het Brabantse Heesch zijn zondagavond vijf personen om het leven gekomen. Een woordvoerder van de politie heeft dit meegedeeld. De automobilist die het ongeluk veroorzaakte, ging er aanvankelijk vandoor, maar meldde zich enkele uren later met diverse verwondingen bij een ziekenhuis in Oss. Omdat de man had gedronken is een bloedproef genomen, aldus de zegsman van de politie.

De verdachte, een 26-jarige man uit Tilburg, botste op de Nistelrodenseweg tijdens een inhaalmanoeuvre met zijn personenauto op de linker weghelft frontaal tegen een tegenligger. De vier inzittenden van die auto kwamen ter plaatse om. Een passagier in de inhalende auto overleefde de botsing evenmin.

Bij het ongeval was ook nog een derde auto betrokken, die inreed op de ravage. De bestuurder daarvan bleef ongedeerd. In de auto die het ongeval veroorzaakte, brak brand uit in het motorgedeelte.

De vier slachtoffers in de ene auto zijn het echtpaar Raaymakers (beiden 59 jaar) uit Vorstenbosch en het echtpaar Verkuijlen (57 en 58 jaar) uit Nistelrode. Mevrouw Raaymakers was een zus van de heer Verkuijlen. De vijfde dode is A. Steenbergen (35) uit Nuland.

De brandweer moest de slachtoffers uit de wrakstukken bevrijden. De man die het ongeval veroorzaakte, is in het ziekenhuis in Oss opgenomen met letsel aan armen en benen.

Hagelbui

Een ernstig verkeersongeval nabij de Eemshaven heeft zaterdagmiddag het leven geëist van drie inwoners van Spijk. Een 64-jarige automobilist en zijn twee passagiers, een 71-jarige man en een 73-jarige vrouw, kwamen om het leven bij een frontale botsing met een 42-jarige automobilist uit het Duitse Gladbeck. De Duitser is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De 42-jarige Duitser reed over de Kwelderweg in de richting van de Eemshaven. Tijdens een plotselinge hagelbui kwam hij in een slip. Gelijktijdig kwam uit de tegengestelde richting de auto met de drie inwoners van Spijk. Deze botste frontaal tegen de rechter zijkant van het Duitse voertuig, dat vervolgens in de sloot belandde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 april 1994

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Zeker negen doden bij verkeersongevallen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 april 1994

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken