Bekijk het origineel

Rijptijd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rijptijd

1 minuut leestijd

Dit verschijnsel heet „achter de markt aanhollen". Er worden dan produktiebeslissingen genomen op basis van oude prijzen. Sommige lezers zullen nu misschien zeggen. „Dat zijn nu typisch boeren die daar intrappen. Gezond boerenverstand, ha, ha, ha'. Maar pas op! Ook in niet-agrarische milieus werkt de varkenscyclus. Deze werkt namelijk altijd waar sprake is van produkten die een zekere „rijptijd" hebben.

Denk bijvoorbeeld aan studenten (informatica, bedrijfskunde, economie, rechten) die enkele jaren geleden een studie startten op basis van de toen geldende beroepsadvertenties. Zij zijn nu of zeer binnenkort „rijp" en zullen zich dan als afgestudeerde aanbieden op de arbeidsmarkt. Het is dan voor velen een teleurstelling te moeten constateren dat er maar weinig advertenties in de dagbladen staan waarop ze kunnen schrijven. En, als ze een baan kunnen bemachtigen, moeten ze vaak met een startsalaris beginnen dat vele procenten lager ligt dan toen ze de beslissing namen de studie te gaan volgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 april 1994

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Rijptijd

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 april 1994

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken