Bekijk het origineel

Steek- en schietpartijen eisen vier mensenlevens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Steek- en schietpartijen eisen vier mensenlevens

Twee gewonden in ziekenhuis opgenomen

3 minuten leestijd

APELDOORN (ANP) - Bij verschillende steek- en schietpartijen zijn de afgelopen dagen vier mensen gedood en twee gewond geraakt. In Alkmaar en Rossum werden twee mannen doodgestoken. Twee schietpartijen in Heerlen en Rotterdam kostten eveneens aan twee mannen het leven. In Heerlen raakte een vrouw zwaargewond. In Rotterdam liep een jonge man door de kogels verwondingen op.

De 25-jarige A. B. uit Alkmaar is zaterdag op de rijbaan van de Alkmaarse Boezemsingel doodgestoken door een 28-jarige stadgenoot. De dader is ingesloten. Dat heeft een woordvoerder van de regiopolitie Noord-Holland Noord meegedeeld.

De dader waarschuwde voorbijgangers dat hij iemand had vermoord en vluchtte daarna. De passanten troffen de 25-jarige A. B. aan. Hij bleek met messteken om het leven te zijn gebracht.

Zaterdagochtend kon de politie de verdachte in zijn woning aan de Maasstraat aanhouden. Hij had 's nachts in een buurthuis ruzie gekregen met enkele mannen, die hem buiten de deur hadden gezet. Daarop haalde hij van huis een mes. Later in de nacht ontmoette hij op straat het latere slachtoffer. Hij herkende in hem een van de mannen met wie hij onenigheid had gehad en stak op hem in. Het wapen verborg hij in een tuin, waar het door de politie is gevonden. Hij bekende tegenover de politie de dader van de steekpartij te zijn.

Relatieproblemen

Een van de twee mensen die vrijdagmiddag bij een schietpartij in de Heerlense wijk Mariarade ernstig gewond raakten, is in het ziekenhuis overleden. Het is een 46-jarige man die aan de Galerijstraat woonde. De toestand van het tweede slachtoffer, een 40-jarige vrouw, is nog steeds kritiek, aldus de politie vanochtend.

Volgens de politie moet het motief voor de schietpartij worden gezocht in de relatiesfeer. De vrouw zou haar relatie met de man hebben verbroken. De politie vermoedt dat de man eerst zijn ex-vriendin heeft neergeschoten en daarna zichzelf heeft verwond.

Ontslag

Een 29-jarige caféhouder uit het Gelderse Rossum is zaterdagochtend doodgestoken in zijn woonplaats. De politie heeft in verband hiermee zaterdag een 26-jarige man en een 27-iarige vrouw uit Zaltbommel aangehouden. De vrouw is inmiddels weer vrij. De man is vandaag aan de officier van justitie in Arnhem voorgeleid.

De vrouw werkte tot voor kort in het café van het slachtoffer. Zij werd ontslagen. Ze besloot daarop samen met de 26-jarige man met de horecaondernemer te gaan praten over haar ontslag. Tot een gesprek kwam het niet, omdat de caféhouder de man voordien met een vuurwapen sloeg. Die pakte vervolgens zijn mes en stak de cafébaas neer. Deze overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. De dader gaf zich vrijwillig aan bij de politie.

Een nog onbekende en voortvluchtige man heeft afgelopen vrijdagavond in een café aan de Eerste Middellandstraat in Rotterdam een 30-jarige Rotterdammer doodgeschoten. Een 18-jarige man raakte door een kogel gewond in een onderbeen. Hij is opgenomen in het St. Franciscusgasthuis.

Volgens een woordvoerster van de regiopolitie Rotterdam is over de aanleiding en de achtergrond van de schietpartij nog niets bekend. Een speciaal rechercheteam heeft de zaak in onderzoek.

De schutter kwam vrijdagavond kort na tien uur de drankgelegenheid binnen en opende het vuur op de twee slachtoffers. In het gerechtelijk laboratorium in Rijswijk is vandaag sectie op het lichaam van de Rotterdammer verricht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 mei 1994

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Steek- en schietpartijen eisen vier mensenlevens

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 mei 1994

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken