Bekijk het origineel

Wenskaarten van theezakjes

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Wenskaarten van theezakjes

2 minuten leestijd

„Originele wensideeën met theezakjes". Je moet je ogen wel heel stijf dichtdoen, wil je je daarbij iets zinnigs kunnen voorstellen. Wensen? Met een theezakje? Kun je die vieze kleffigheid nog ergens anders voor gebruiken dan voor het vullen van de groene afvalbak? De titel van het nieuwe Doe-boekje van LRV-Kreatief zet je voor een raadsel. De binnenkant maakt alles duidelijk. Het gaat niet om de bewuste kruidenzakjes die je in je theepot laat bungelen, maar de papieren omhulseïtjes daarvan. Ze doen prima dienst bij het maken van een leuke kaart. Hoe het balletje aan het rollen kwam, vertelt Tiny van der Plas, schrijfster van het boekje, als volgt: „Een hele tijd geleden kwam er iemand met het idee om van de buitenzakjes van vruchtenthee kusudama's te vouwen. De eerstvolgende vakantie ging er dus een doosje theezakjes mee, met de bedoeling er tijdens de vakantie mee te vouwen. Toen er een kaart moest worden verstuurd en ik niet de goede kleur papier had, heb ik daarvoor de theezakjes gebruikt. Het resultaat was verbluffend".

Het systeem is niet moeilijk. De verschillende smaken thee hebben allemaal een eigen papierzakje. Daarop staan dan bijvoorbeeld citroenen, bosvruchten of aardbeien. Het gaat erom een aantal van die zakjes met dezelfde illustratie allemaal op dezelfde manier op of onder elkaar te schuiven. Zo ontstaat er j een patroon. Wie de papiertjes alle- '1 maal een halve of een kwartslag draait, ziet weer een heel ander patroon verschijnen.

Omdat de labels van de zakjes ook van een vruchtje zijn voorzien, zijn die eveneens bruikbaar. De vrucht kan worden uitgeknipt ter versiering op de voor- of binnenkant van de kaart. Op deze manier zit er ook nog een leklcer geurtje aan de kaart.

Het vergt wel enig gepuzzel voordat je precies begrijpt wat het boekje bedoelt. Maar dan zijn er inderdaad leuke dingen te maken. Een groter probleem is: hoe kom je aan zó veel theezakjes als je alleen maar kofFieleuten en thee-ei-gebruikers in je omgeving hebt? N.a.v. "Originele wensideeën met theezakjes", door Tiny van der Plasj uitg. LRVKreatief, Kampen, 1993; 32 blz.; prijs 8,90 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 juni 1994

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Wenskaarten van theezakjes

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 juni 1994

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken