Bekijk het origineel

Elf doden bij 200 bosbranden in Spanje

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Elf doden bij 200 bosbranden in Spanje

2 minuten leestijd

MADRID (RTR/DPA) - Elf mensen zyn omgekomen by de meer dan 200 bosbranden die woeden in het noorden en oosten van Spaiqe. Duizenden hectaren zyn in vlammen opgegaan en honderden mensen zün uit him woningen geëvacueerd.

Hoge temperaturen, een krachtige wind en droogte voeden de vlammen, die worden bestreden door meer dan 10.000 brandweerlieden, vrijwilligers en soldaten. Deskundigen houden er rekening mee dat de ergste bosbranden in Spanje sinds jaren door de hitte en aanhoudende droogte zullen voortduren.

In Catalonië en Valencia woeden verscheidene branden nog in alle hevigheid. Die in het oostelijke, bergachtige Teruel, een gebied van grote ecologische waarde, zijn daarentegen bijna onder controle. In de provincie Barcelona kwamen vijf mensen om het leven en liepen dertien verwondingen op. In Catalonië is sinds maandag ten minste 23.000 hectare in vlammen opgegaan. Zo'n 2000 vakantiegangers moesten van een camping worden geëvacueerd. Het grootste probleem is volgens de brandweer dat de wind de vlammen telkens weer doet oplaaien. In het gebied van Valencia kwamen zes mensen, onder wie enkele brandbestrijders, om het leven. Zeker 5000 hectare ging verloren.

Bij de branden in Aragon, waar meer dan 14.(X)0 pijnboom- en eikeboompercelen werden verwoest, zou men het vuur nagenoeg meester zijn. In Andalusië brandt het nog in twee nationale parken. Zes brandhaarden zouden onder controle zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 juli 1994

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Elf doden bij 200 bosbranden in Spanje

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 juli 1994

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken