Bekijk het origineel

VN-waarnemer in Irak vermoord

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

VN-waarnemer in Irak vermoord

1 minuut leestijd

KOEWEIT (RTR) - Een waarnemer van de Verenigde Naties aan de grens tussen Koeweit en Irak is vrüdagnacht doodgeschoten.

De daders lieten een VN-patrouille aan de Iraakse kant van de tien kilometer brede gedemilitariseerde grenssstrook in een hinderlaag lopen en schoten een Bengaalse VN-soldaat dood. Het incident vond plaats ongeveer twintig kilometer ten wetsen van de haven Umm Qasr. Twee andere VN-waamemers raakten gewond.

De Irak-Koeweit Waamemersmissie van de VN (Unikom) heeft heftig geprotesteerd bij de Iraakse autoriteiten over „deze misdaad die in ernstige mate de gedemilitariseerde status van de grensstrook schaadt". Unikom observeert de grens tussen Kuweit en Irak, sinds de Golfoorlog, waarin Bagdad Koeweit bezette en annexeerde. sterk verantwoordelijkheidsgevoel hadden. Nu is dat al lang niet meer zo.

Meer dan 80 procent van de totale bevolking weet helemaal niet dat Bonn jaariijks zo'n 150 miljard mark naar de nieuwe deelstaten laat vloeien. Het Instituut concludeert dat er geen vrees hoeft te bestaan dat West en Oost zich tegen elkaar zullen keren. Maar de opgave één natie te worden, is niet volbracht. Niet zozeer de materiële alswel de geestelijke inspanningen waren daartoe ontoereikend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 augustus 1994

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

VN-waarnemer in Irak vermoord

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 augustus 1994

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken