Bekijk het origineel

Scholen in Elburg en Hoenderloo lopen forse subsidies mis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Scholen in Elburg en Hoenderloo lopen forse subsidies mis

3 minuten leestijd

DEN HAAG/HOENDERLOO - De Comelis Beetsschool voor Ifechnisch Onderwas in Hoenderloo loopt definitief een vergoeding van 45.000 gulden mis voor de aanpassing van de lasafdeling. Het Lambert Franckens College in Elburg krijgt evenmin een subsidie. In dat geval gaat het om een bedrag van 76.000 gulden.

De Raad van State heeft gisteren beslist dat de school tien dagen te lang heeft gewacht met het indienen van een beroepszaak tegen de weigering van de vergoeding door het ministerie van onderwijs. Daarom heeft de Raad van State besloten het beroep van de sohool niet in behandeling te nemen. Directeur M. van Hintum wijt de te late indiening van het beroepschrift aan de schoolvakanties. Hij noemt het absurd dat de afwijzing van het verzoek in de vakantie is aangekomen. „Het ministerie heeft nooit een richtlijn uitgevaardigd dat de school in de vakantie bemand moet worden", zegt Van Hintum.

Het protestants-christelijke Lambert Franckens College in Elburg loopt een subsidie van 76.000 gulden mis. Met dit geld heeft de school wateroverlast aangepakt. Het schoolbestuur wil geen commentaar geven voordat de uitspraak van de Raad van State in een veigadering besproken is.

Een woordvoerder van het ministerie zegt desgevraagd dat het niet gebruikelijk is dat beslissingen over vergoeding in de zomer worden verstuurd. Vorig jaar is dat wel gebeurd om een achterstand weg te werken. Het ministerie wijst er echter op dat scholen een regeling moeten treffen dat de post wordt beantwoord. Veel scholen hebben dit gedaan en wel op tijd beroep ingesteld tegen de weigering van subsidie.

yedenkwaardig

Ridder

Edenaar G. J. Kerkstra is afgelopen vrijdag benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving zijn onderscheiding uit handen van de burgemeester van de gemeente Heerde vanwege zijn 40-jarig jubileum bij Berghuizer Papierfabriek in Wapenveld. Kerkstra is hier bedrijfsleider.

Kerkstra (62) is in 1954 begonnen als werktuigbouwkundig tekenaar. Aan de vakschool in Loenen heeft hij aan hogere medewerkers in de papierindustrie les gegeven. Daarnaast was hij dertien jaar penningmeester van de Anti-Revolutionaire kiesvereniging en acht jaar lid van het algemeen bestuur van het Chr. Streeklyceum in Ede. Ook was hij ouderling van de kerkeraad van de gereformeerde kerk in Ede-Zuid. Verder heeft hij in bouwcommissies van de Noorderkerk en de Beatrixkerk gezeten.

Eremedaille

P. R. de Jong uit Rhenen heeft gisteren de eremedaille in brons, verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau, ontvangen uit handen van wethouder A. J. D. Fukkink. De Jong was gisteren veertig jaar werkzaam bij Koekoek Exclusief Zitcomfort in Rhenen. De Jong is al ruim 25 jaar lid van de Christelijke Gemengde Zangvereniging Eben-Haëzer. Sinds 1992 verzorgt hij de bandopnamen van kerkdiensten in de Cunerakerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 augustus 1994

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Scholen in Elburg en Hoenderloo lopen forse subsidies mis

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 augustus 1994

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken