Bekijk het origineel

*lLei(tc2eii

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

*lLei(tc2eii

De beer

2 minuten leestijd

ZELF LEZEN Geeske heeft een beer. Hij is al heel oud. Hij is al heel vaak gewassen. Zijn neus is een beetje kapot. Zijn oor ook en hij heeft maar één oog. Maar dat geeft niet. Hij is zo fief. Elke avond ligt hij bij Geeske in bed. Dan slapen ze zo lekker. Maar nu is de beer weg. Geeske heeft overal gezocht. Op bed. Onder bed. Hij is nergens. Mama heeft ook gezocht. Ze hebben de beer niet gevonden. Nil ligt Geeske in bed. Alléén, zonder beer. De volgende morgen loopt mama naar buiten. Naar de schuur. Hé, wat ligt daar op de grond? De beer van Geeske! Hij ligt precies onder het raam van Geeske. Mama pakt de beer. O, wat is hij vies.» Zal ze hem maar weg gooien? Hij is al zo oud. Nee, niet weg gooien. Nóg maar een keer wassen. Hup, in de wasmachine. Samen met de truien en de blouses. Om twaalf uur komt Geeske uit school. Heeft u mijn beer al gevonden? vraagt ze. Kijk maar in de wasmachine. Geeske gaat voor de machine zitten. De trommel gaat heen en weer. Geeske ziet truien en blouses. Maar wie kijkt haar dan aan? De beer. Hij schommelt heen en weer. Het is net of hij lacht. O, wat fijn. De machine is klaar. Mama haalt de was eruit en hangt de kleren aan de drooglijn. Geeske helpt. Daar hangt de beer. Met zijn oren aan de lijn. Dan gaan ze eten. Mama vraagt hoe de beer buiten komt. Gijs krijgt een kleur. Hij vertelt eerlijk hoe het kwam. Ik heb ermee gegooid en toen viel hij naar buiten. Ik wilde hem echt ophalen, maar ik ben het vergeten. Geeske is het ook gauw vergeten. 's Avonds ligt ze met haar beer in bed. Hij ruikt zo lekker. Zé knuffelt hem nog eens goed en dan vallen ze samen in slaap.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 november 1994

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

*lLei(tc2eii

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 november 1994

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken