Bekijk het origineel

ECONOMISCH KORT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

ECONOMISCH KORT

2 minuten leestijd

• De Duitse chemieconcerns Bayer en Hoechst brengen hun activiteiten op het gebied van textielkleurstoffen onder in een gezamenlijke onderneming. De twee concerns hebben een principe-overeenkomst ondertekend voor de oprichting van bedrijf, waarin beide een belang van 50 procent krijgen. De nieuwe onderneming moet halverwege 1995 gaan draaien. Er worden onderzoek en ontwikkeling, produktie en marketing in ondergebracht. De jaaromzet zal ongeveer 2 miljard mark bedragen. Voor de Verenigde Staten wordt een aparte onderneming opgericht. Troostwyk Groep en Groot Expertisebureau willen hun werkzaamheden op het gebied van letselschade bundelen. Groot is gespecialiseerd in personen-, letsel- en overlijdensschade als gevolg van verkeers- en bedrijfsongevallen en andere aansprakelijkheidszaken. Troostwijk profileert zich vooral als deskundige op het gebied van brandschade. Combinatie van deze expertises moet leiden tot een multidisciplinaire benadering van letselschade, aldus de beoogde partners. • Free Record Shop, de grootste verkoper van muziekdragers in Nederland, heeft in het op 30 september afgesloten boekjaar 1993/94 een winst behaald van ƒ 8,4 miljoen. Dat is 29 procent meer dan in 1992/93, toen er een nettoresultaat van ƒ 6,5 miljoen uit de bus kwam. Per aandeel steeg het resultaat van ƒ 1,87 tot ƒ2,47. Free Record Shop zag in 1993/94 ook de omzet stijgen, van ƒ222 naar ƒ 250 miljoen. Er werden elf nieuwe winkels geopend, waarvan negen onder eigen naam in België en Nederland en twee onder de vlag van Van Lees Speciaalzaken. Chili eenkomst heeft de GATT-wereldhandelsovergeratificeerd. Het is het tweede land in Latijns Amerika dat met de overeenkomst instemt. Eerder ging het parlement van Mexico ermee akkoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 november 1994

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

ECONOMISCH KORT

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 november 1994

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken