Bekijk het origineel

Confectiebedrijf Bendien Smits failliet verklaard

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Confectiebedrijf Bendien Smits failliet verklaard

2 minuten leestijd

HENGELO (ANP) - Bendien Smits International, de laatste grote producent van herenbovenkleding in Nederland, is door de rechtbank in Almelo failliet verklaard. Het bedrijf, dat vorige week uitstel van betaling had gekregen, was niet meer in staat de lonen van de 150 medewerkers betalen. Hun is gisteren ontslag aangezegd.

Nu het bedrijf failliet is, betaalt de bedrijfsvereniging de salarissen over december. Bovendien hebben de financiers curator mr. R. Wilderink een boedelkrediet verstrekt dat hem in staat stelt de onderneming nog een week te laten draaien. Intussen praat hij met enkele serieuze kandiaten over de overname van Bendien Smits.

Bestuurder D. de Valk van de Industriebond FNV verwacht dat niet alle werkgelegenheid bij de Twentse firma valt te redden. Daarvoor staat volgens hem de Nederlandse confectiemarkt, waar Bendien Smits vooral van afhankelijk is, er te slecht voor. De daling van de afzet was eind vorig jaar zo groot dat het bedrijf in acute geldnood raakte.

Bendien Smits had tot begin 1982 700 mensen in dienst. In dat jaar verloren 254 man hun baan. In 1984 behaalde het bedrijf, inmiddels onderdeel van het concern Macintosh, weer winst. Begin 1989 ging het weer mis: 250 van de 390 personeelsleden kregen ontslag. Macintosh stootte Bendien Smits af. De directie nam de firma over. Ze besloot de produktie in Nijverdal te concentreren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 januari 1995

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Confectiebedrijf Bendien Smits failliet verklaard

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 januari 1995

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken