Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Delft digitaal

DELFT -Initiatiefnemers van onder meer gemeente. Technische Universiteit en bibliotheek werken aan de opzet van een Digitale Stad Delft. Het streven is om op korte termijn de inwoners van de stad in de gelegenheid te stellen met elkaar te communiceren via een digitaal informatienetwerk.

Bom-melding

EDE - Het streeklyceum aan de Bovenbuurtweg is vrijdag rond 12.45 uur ontruimd vanwege een bom-melding. De bom zou om 13.00 uur afgaan. Volgens de politie was een nader onderzoek niet nodig. De politie bevestigt noch ontkent dat er sprake is van een examenstunt.

Brand

GRONINGEN - Een 32-jarige inwoner van Groningen is gisterochtend om het leven gekomen door een brand in zijn woning. De brand ontstond ’s ochtends vroeg, vermoedelijk doordat het slachtoffer met een brandende sigaret op de bank in slaap viel. Twee aangrenzende woningen liepen rookschade op.

Ongeval

NAALDWIJK - Een 25-jarige Haagse is zaterdagnacht aan hersenletsel overleden als gevolg van een motorongeval op de Vogelaar in Honselersdijk. Ze zat als duopassagiere op een motor die werd bestuurd door een 21-jarige Hagenaar. De motor vloog door onbekende reden uit de bocht. De man raakte zwaargewond.

Vuurwapen

NIEUWVEEN - Twee Marokkaanse jongens hebben vrijdagnacht een 16-jarige inwoonster van Nieuwveen bedreigd met een vuurwapen. Ze hadden haar nabij de Oude Spoorbaan de weg gevraagd. Het meisje reed daarna weg op haar scooter. De jongens achtervolgden haar op hun scooter en probeerden haar haar voertuig afhandig te maken. Daarbij dreigden ze met een vuurwapen. Omdat er hulp vanuit het dorp kwam, kon het meisje haar belagers ontvluchten. Ook de jongens ontkwamen.

Overval

PAPENDRECHT -Een echtpaar, eigenaar van een kleine buurtsupermarkt aan de Klaproostraat in Papendrecht, is vrijdagavond overvallen. De vrouw en een klant werden gekneveld aangetroffen in het magazijn van de winkel. De man lag buiten bewustzijn in de woning. Hij was door een van de daders met een stomp voorwerp op het hoofd geslagen. Bij de overval werd alleen kleingeld buitgemaakt. De daders, twee mannen uit Den Haag, konden kort na de overval aan de hand van getuigenverklaringen worden aangehouden.

St. Jorispenning

RIDDERKERK -Tijdens de aubade op het Raadhuisplein ter gelegenheid van Koninginnedag heeft burgemeester drs. J. B. Waaijer zaterdagmorgen de Sint Jorispenning uitgereikt aan de kinderkoren van Jennifer van den Hoek. Deze gemeentelijke onderscheiding wordt toegekend aan mensen die door hun activiteiten een positieve bijdrage hebben geleverd aan de bekendheid van Ridderkerk. De vier kinderkoren De Zangvogeltjes, Cantorette, de Waalrakkertjes en het tienerkoor Joy zijn in heel Nederland bekend.

Val

ROTTERDAM - Een 26-jarige Fransman is zaterdagnacht om het leven gekomen bij een val vanaf de derde etage van een hotel aan de Graaf Florisstraat in Rotterdam. Volgens getuigen was het slachtoffer buitenom via de gevel van de ene kamer naar de andere gekropen. Daarbij had hij zijn evenwicht verloren. De man is overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis, waar hij later overleed.

Rattenplaag

SPRANG-CAPELLE -Een gedeelte van de Nassaustraat, in het centrum van Sprang-Capelle, wordt sinds kort geteisterd door een kolonie zwarte en bruine ratten. De beesten dringen de woningen binnen en veroorzaken veel onrust en overlast. De gemeente heeft maatregelen genomen om een einde te maken aan de plaag, maar die blijken niet afdoende te zijn. Volgens een bewoner in de Nassaustraat komen de ratten op de uitwerpselen af van een hondentoilet in de buurt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 mei 1995

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 mei 1995

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken