Bekijk het origineel

REGIO OOST

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO OOST

3 minuten leestijd

Inspraak

AMERSFOORT - Wethouder R. L. Boer verklaarde gisteravond dat de gemeente Amersfoort beter zal omgaan met inspraakprocedures. Hij beantwoordde hiermee de vraag van GPV’er P. Jonkman om voortaan rekening te houden met voorgelegde adviezen van de commissie beroepschriften. Bij de inspraakprocedure voor de herinrichting rond het Mooierplein ging daarbij het een en ander mis.

Kadaverkap

BARNEVELD - De raad van Barneveld stemde gisteravond in met een subsidie van 25 gulden per kadaverkap voor agrarische bedrijven. Kadavers mogen niet meer op het erf van het bedrijf liggen, maar moeten in de berm langs de weg worden gelegd. Omdat dit een onprettig gezicht is, stankoverlast kan geven, maar ook gevaar voor de volksgezondheid op kan leveren, vindt het college het een goede zaak dat deze kadavers deugdelijk afgedekt worden.

Het Gasthuis

BARNEVELD - Alle raadsleden, met uitzondering van de wethouders, stemden gisteravond tegen het voorstel om Het Gasthuis in Barneveld te gaan huren. De fracties vonden het huurbedrag en de te plegen investering in het pand (3 miljoen) te hoog. Het Gasthuis is eigendom van stichting Steunfonds der Hervormde Gemeente. Deze stichting is niet bereid het pand te verkopen.

Zwembad

HOOGEVEEN - Alle raadsfracties, met uitzondering van het CDA en de PvdA, roepen vanavond in de vergadering van de gemeenteraad B en W ter verantwoording over het zwembadbeleid en het wijzigen van de portefeuilleverdeling. De fracties willen weten waarom het college geen vertrouwen meer heeft in CDA-wethouder H. Leicht, wat betreft het zwembad. Bovendien moeten B en W duidelijk maken wat in deze kwestie de meerwaarde is van wethouder K. Schelhaas, vooral omdat het zwembadbeleid een verantwoordelijkheid is van het hele college.

Museum

KAMPEN - De gemeente Kampen heeft de conservator van het Stedelijk Museum opdracht gegeven een globaal haalbaarheidsonderzoek te verrichten naar de mogelijkheden om het huidige stadhuis in te richten als nieuw onderkomen van het stedelijk museum. Kampen heeft vergevorderde plannen voor een nieuw stadhuis. De kosten daarvoor worden geraamd op 20 miljoen gulden.

Grondaankoop

RHENEN - Het college van Rhenen wil gaan onderzoeken of voormalig WD-raadslid G. van der Glind tijdens zijn raadslidmaatschap grondaankopen heeft gedaan die in strijd zijn met de Gemeentewet. Dit zegden B en W gisteravond tijdens de raadsvergadering toe na vragen van Groen- Links. Ook SGP en PvdA drongen op een onderzoek aan. Tijdens zijn raadslidmaatschap was Van der Glind betrokken bij de vaststelling van een nota waarin het terrein Bergweg-Oost werd aangewezen als mogelijke bouwlocatie. Recent bleek dat het voormalig VVD-raadslid economisch eigenaar van een gedeelte van de grond is. „Het college zal Van der Glind vragen wanneer hij eigenaar van de grond is geworden”, aldus VVD-wethouder A. J. D. Fukkink.

Verwijt

STADSKANAAL - De RPF in Stadskanaal verwijt het college gebrek aan daadkracht. Dat bleek bij de behandeling van de voorjaarsnota. Ondanks het feit dat het college al een jaar functioneert, is het collegeprogramma nog niet ter beoordeling aan de raad aangeboden. „Afwachten en maar zien waar we uitkomen” is volgens RPF-fractievoorzitter J. Warris het credo van B en W. Het gevolg is steeds weer dat er te weinig middelen zijn om het collegeprogramma uit te kunnen voeren. De gevoerde kerntakendiscussie heeft volgens de RPF ook niet tot oplossing van dit probleem geleid.

Oud papier

VEENENDAAL - De proef met vijf oud-papierbakken in De Dragonder gaat door en duurt negen maanden. De proef is nodig omdat veel mensen hun oud papier in de kliko dumpen. Het college hoopt dit met de papierbakken tegen te gaan. De diverse verenigingen en kerken die oud papier verzamelen, stelden geen bezwaar te hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 mei 1995

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

REGIO OOST

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 mei 1995

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken