Bekijk het origineel

Tien mensen komen om het leven bij verkeersongevallen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tien mensen komen om het leven bij verkeersongevallen

Drie doden bij ongeluk in Overveen

3 minuten leestijd

APELDOORN - Bij verkeersongevallen zijn de afgelopen dagen tien mensen om het leven gekomen. Veertien mensen raakten (zwaar) gewond. In Overveen kwamen drie mensen om. De meeste gewonden vielen bij een ongeluk bij Tilburg. Daar verloor een vrouw het leven en raakten negen mensen gewond. Drie van hen zijn er ernstig aan toe.

Bij een ongeluk in Overveen zijn afgelopen nacht drie mannen om het leven gekomen. Een vierde inzittende raakte gewond, zo heeft de politie vanochtend bekendgemaakt. Door de hoge snelheid van de auto kwamen vlak na een bocht twee wielen in de middenberm terecht. Daarop raakte de bestuurder, een 22-jarige Amsterdammer, de macht over het stuur kwijt. De auto botste vervolgens in de rechterberm met de zijkant tegen een boom.

De enige overlevende was een 24-jarige Amsterdammer die uit de auto werd geslingerd. Hij werd met snijwonden en inwendig letsel in een ziekenhuis in Haarlem opgenomen. De identiteit van de slachtoffers werd vanochtend nog niet vrijgegeven omdat de familie nog niet was ingelicht.

Een ongeval op de A58 tussen Oirschot en Moergestel heeft gisterochtend rond vijf uur het leven gekost aan een vermoedelijk 25-jarige vrouw uit Rotterdam. Negen mensen werden gewond. Onder drie zwaargewonden bevonden zich ook twee passanten uit Zevenbergen, die hulp wilden verlenen. Zij werden met zware brandwonden in het ziekenhuis opgenomen.

De Rotterdamse vrouw keerde met zeven anderen, na een avondje Antilliaans carnaval, in een personenbusje terug naar haar woonplaats Rotterdam. Ter hoogte van Moergestel werd het busje met volle snelheid van achteren aangereden door een personenauto.

Een 23-jarige motorrijder uit Den Haag is gisteren na een val overleden. Zijn 21-jarige passagier werd met snijwonden en een shock in het Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag opgenomen. De Hagenaar kwam met zijn motor in een flauwe bocht op de Statenlaan ten val.

In Amsterdam is zaterdagavond een 34-jarige man overleden bij een aanrijding tussen een scooter en een tram. Het ongeluk gebeurde op de Slotermeerlaan. De toedracht van het ongeluk is onbekend. De 25-jarige bestuurder van de scooter is zwaar gewond opgenomen in het ziekenhuis.

Een ongeval op de A12 heeft vrijdagavond ter hoogte van Reeuwijk het leven gekost aan een vrouw. Zij zat in een auto die tijdens hevige regenval in een slip raakte waarna de bestuurder, een 32-jarige Hagenaar, de macht over het stuur verloor. Een tienjarig meisje raakte gewond.

Oververmoeid

De 18-jarige Apeldoornse D. Veldhuizen is gistermorgen door een verkeersongeval op de Al bij Apeldoorn om het leven gekomen. Zij zat in een personenauto waarvan de 18-jarige bestuurder, vermoedelijk door oververmoeidheid, de macht over het stuur verloor. De chauffeur raakte licht gewond.

Een 29-jarige man uit Wijhe is ora het leven gekomen bij een ongeval op de rivierdijk bij Olst. De brandweer moest er vrijdag aan te pas komen om de automobilist uit zijn auto te bevrijden. Met zware verwondingen werd het slachtoffer in een ziekenhuis opgenomen, waar hij zaterdag overleed. De politie vermoedt dat het slachtoffer achter het stuur in slaap was gevallen.

Een 19-jarige automobilist uit Duiven is zaterdagmorgen om het leven gekomen bij een aanrijding met een vrachtwagen in Wageningen. Zijn eveneens 19-jarige vriendin, die naast hem zat, raakte zwaargewond. Volgens de 30-jarige bestuurder van de vrachtwagen reed de inwoner van Duiven aan de linkerkant van de twee-baansweg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 juli 1995

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Tien mensen komen om het leven bij verkeersongevallen

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 juli 1995

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken