Bekijk het origineel

Vijftien maanden wegens vrouwenhandel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vijftien maanden wegens vrouwenhandel

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Drie vrouwenhandelaren uit het voormalige Joegoslavië zijn gisteren door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot ieder vijftien maanden cel. De drie behoorden tot een netwerk dat vanuit Rotterdam opereerde. De leider is nog niet opgepakt.

Het netwerk lokte jonge vrouwen uit Oosteuropese landen onder valse voorwendselen naar Nederland. Hier moesten de vrouwen hun paspoorten inleveren. De bendeleden intimideerden hen en dwongen de vrouwen in de prostitutie te werken. Sommige vrouwen zijn voor vijfduizend gulden doorverkocht aan bordelen.

De nu veroordeelde 24-jarige N. C. en de een jaar oudere B. C. fungeerden als bewakers van de slachtoffers in Nederland. Ook verhandelden zij de vrouwen aan bordeelhouders. Hun aandeel bleek uit getuigenverklaringen van twee Letse vrouwen, die naar Nederland waren gelokt om zogenaamd in de groente- en fruitteelt te werken. De rechtbank achtte niet bewezen dat de verdachten vrouwen hadden ingevoerd in Nederland. De twee hadden geen strafblad in Nederland. De rechtbank legde daarom vijf van de vijftien maanden voorwaardelijk op.

Justitie was de bende al op het spoor gekomen door een onderzoek naar wapenhandel vanuit een Rotterdams café.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 augustus 1995

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Vijftien maanden wegens vrouwenhandel

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 augustus 1995

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken