Bekijk het origineel

Snelle groei

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Snelle groei

1 minuut leestijd

Kinderprostitutie is een van de snelst groeiende vormen van kindermisbruik. In Thailand bijvoorbeeld bedraagt het aantal prostitués onder de zestien jaar volgens hulpverleners 800.000.

In Vietnam is het aantal in een paar jaren vervijfvoudigd. Op de Filippijnen leven 60.000 kinderprostitués. En zoals gezegd gaan ook steeds meer sekstoeristen naar Indonesië (Jogjakarta, Bali). Naast Zuidoost-Azië is ook Zuid- Amerika een favoriete besteraming voor de op seks beluste toerist. Hulpverleners schatten dat minstens 500.000 Braziliaanse kinderen prostitué zijn.

We hoeven het probleem overigens niet alleen ver weg te zoeken. In Amsterdam en andere Nederlandse en Europese steden worden ook regelmatig minderjarige prostitués uit het Verre Oosten gesignaleerd, stuk voor stuk slachtoffers van de kinderhandel.

De Duitse afdeling van Terre des Hommes zegt dat Thailand jaarlijks door ongeveer 100.000 sekstoeristen wordt bezocht; 10 procent van hen gaat naar prostitués onder de zestien.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 september 1995

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Snelle groei

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 september 1995

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken