Bekijk het origineel

Maarssen krijgt een nieuw college

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Maarssen krijgt een nieuw college

2 minuten leestijd

MAARSSEN (ANP) - Na een fikse ruzie tussen de drie collegepartijen in Maarssen is de plaatselijke partij Maarssen 2000 opgestapt De fractie wil nu in zee gaan met de oppositiepartijen PvdA, CDA en GroenLinks.

Op 7 december wordt een extra raadsvergadering gehouden. Wanneer de drie nog zittende wethouders van VVD en D66 tegen die tijd nog niet vrijwillig zijn opgestapt, zal de oppositie moties van wantrouwen tegen hen indienen.

De strubbelingen in de Maarssense politiek escaleerden tijdens de begrotingsbehandelingen enkele weken geleden. De gemeente moet de komende periode 6.5 miljoen bezuinigen. De oppositie was zo ontevreden over het gevoerde beleid dat zij tijdens de vergadering opstapte. Het welzijnsbeleid van de gemeente stond volgens hen te zwaar onder druk, waardoor „het sociale gezicht van Maarssen dreigde onder te sneeuwen”. Omdat Maarssen 2000 al langere tijd moeite had met de samenwerking met VVD en D66 stapte de partij over naar de oppositie.

Doorslaggevend voor het besluit van Maarssen 2000 om het college te laten vallen, was volgens wethouder G. Gerrietsen van die partij het feit dat VVD en D66 eerder al de PvdA hadden benaderd om aan te schuiven bij het college. Geirietsen vreesde dat zijn partij daardoor buitenspel zou komen te staan. Gesprekken die de afgelopen week tussen de drie coalitiepartijen plaatshadden, konden de breuk niet lijmen. Het wederzijdse wantrouwen was daarvoor te groot.

De komende weken beraden PvdA, CDA, GroenLinks en Maarssen 2000 zich over een nieuw collegeprogramma en de portefeuilleverdeling. De partijen bezetten samen 15 van de 27 zetels.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 28 november 1995

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Maarssen krijgt een nieuw college

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 28 november 1995

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken