Bekijk het origineel

Werk voor informatici van Fokker

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Werk voor informatici van Fokker

IBM en Roccade starten bedrijf

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De 201 medewerkers van de voormalige automatiseringsafdeling van Fokker zijn in dienst getreden van de gezamenlijke onderneming van IBM Nederland en automatiseringsgroep Roccade. In de nieuwe organisatie Fair Information Service nemen beide ondernemingen elk een belang van 50 procent Dit hebben zij gisteren bekendgemaakt

De oprichting van het samenwerkingsverband was een maand geleden aangekondigd tijdens de surseanceperiode van Folcker. Doel was een deel van de werkgelegenheid te redden én gebruik te maken van de bij Fokker aanwezige automatiseringskennis. De nu draaiende Fair staat onder leiding van IBM’er H. Duijn en Roccade-manager K. Bron.

Vut

Er werkten ongeveer 240 mensen op de automatiseringsafdeling van Fokker. Enkele tientallen personen zijn niet overgestapt. „Ze zijn met de vut gegaan of hebben ergens anders een baan gevonden”, aldus een woordvoerder van IBM.

Ongeveer dertig Fair-medewerkers werken nu weer bij Fokker Aviaton, het deel waarin de gezonde Fokkerbedrijven zijn ondergebracht. Of nog meer werknemers bij de overgebleven Fokker-delen gaan werken, is niet bekend. „Aviation is nu bezig met het opstarten”, aldus de zegsman.

De anderen worden ingezet bij projecten van IBM en Roccade. Die kunnen de werknemers goed gebruiken. Op de arbeidsmarkt bestaat momenteel een groot tekort aan automatiseerders.

Tegenvaller

Intussen dreigt een tegenvaller voor de overige werkloze Fokkerianen. Het Europees Sociaal Fonds heeft 5,2 miljoen gulden uitgetrokken voor sollicitatiecursussen; voorwaarde voor deze subsidie is dat de cursus binnen zes weken na het failUssement is afgerond.

Volgens een woordvoerder van Arbeidsvoorziening is het niet mogelijk iedereen in zo korte tijd een cursus aan te bieden, waardoor niet van het volledige bedrag aan Europese subsidie kan worden geprofiteerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 maart 1996

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Werk voor informatici van Fokker

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 23 maart 1996

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken