Bekijk het origineel

Nieuw vaartuig Greenpeace actief bij olieplatforms

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nieuw vaartuig Greenpeace actief bij olieplatforms

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Greenpeace start morgen vanaf de Oostelijke Handelskade in Amsterdam een nieuwe campagne tegen het afzinken van olieplatforms op de Noordzee. Het nieuwe actieschip Arctic Sunrise van de milieuorganisatie vaart de komende weken langs platforms waarvan bekend is dat de oliemaatschappijen ze bij voorkeur in zee willen dumpen.

De milieugroepering wil met de nieuwe aanwinst van de actievloot onder meer druk uitoefenen op een ambtelijke bijeenkomst van een internationale commissie (Ospar) medio juni in Oslo. Deze commissie, waarin de Europese zeestaten zijn vertegenwoordigd, besloot vorig jaar tot een voorlopige stop op het dumpen van platforms in zee. Greenpeace wil nu dat de commissie bij de eerstkomende officiële bijeenkomst (juni volgend jaar) overgaat tot een permanent verbod.

De Arctic Sunrise bezoekt de platforms North West Hutton (Amoco), Heather (Unocal), Maureen (Phillips) en Ekofisk (Phillips).

Een jaar geleden besloot Shell onder grote maatschappelijke druk af te zien van het afzinken van het overslagplatform Brent Spar. Deze kwestie leidde tot intensief politiek en diplomatiek overleg. „Met deze actie willen we laten zien dat de Brent Spar-affaire niet op zichzelf staat. Nog steeds is de achterliggende kwestie aan de orde van de dag, en niet alleen op de Noordzee. De zee is geen vuilnisvat", aldus M. Lodewijlix van Greenpeace.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 juni 1996

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Nieuw vaartuig Greenpeace actief bij olieplatforms

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 juni 1996

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken