Bekijk het origineel

Origin haalt twee topmanagers binnen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Origin haalt twee topmanagers binnen

Commissaris vervracht groei activiteiten

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - Origin-topman H. Cohen stapt op als bestuursvoorzitter. Hij wordt opgevolgd door de Amerikaan G. Carroll en de Brit T. Butler, beiden afiwmstig van het Amerikaanse automatiseringsconcem EDS. Cohen, die in 1994 de bekende ondernemer E. Wintzen als topman bij het toenmalige BSO was opgevolgd, gaat bij Philips aan een „speciaal project” werken, „rapporterend” aan toekomstig Philips-topman C. Boonstra.

Dit is gisteren bekendgemaakt door Origin. Philips is grootaandeelhouder van Origin. Wanneer Cohen precies weggaat, is niet bekend. Eerst werkt hij de twee nieuwe topmensen in. Wat hij gaat doen bij Philips wist een zegsman van Origin niet te vertellen. Ook Philips kon het project niet toelichten.

Carroll en Butler werkten tot vorige week bij de Europese dochter van EDS. EDS is een van de grootste informaticabeheerders in de wereld, met een omzet van maar hefst 10 miljard dollar. De in Nederland gevestigde deelneming telt 1400 werknemers. Carroll en Butler hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de miljardengroei en winstgevendheid van EDS in de afgelopen vijf jaar in Europa, zo meldt Origin.

Origin-president-commissaris F. Carrubba denkt dat de twee nieuwehngen de activiteiten van Origin zeer sterk zullen doen groeien. Ook Philips zelf, een van de belangrijkste op drachtgevers van Origin, profiteert van hun kennis. Of dat betekent dat Origin en Philips nog sterker dan voorheen met elkaar gaan samenwerken, kon de woordvoerder van Philips niet vertellen.

Chaotisch

Cohen kwam, afkomstig van Sara Lee/DE, in 1993 bij de in Utrecht gevestigde toenmalige BSO. Hij werd in 1993 benoemd tot opvolger van BSOoprichter en bestuursvoorzitter E. Wintzen. Onder zijn leiding werd de licht chaotische manier van werken gestructureerd en werden de probleemgebieden aangepakt.

Begin dit jaar gingen BSO/Origin en de automatiseringsdivisie van Philips, C&P, samen in Origin. Met een omzet van 2 miljard gulden is het een van de grootste automatiseerders in Europa. Philips heeft een belang van 82,4 procent in de gefuseerde dochter. Er werken ruim 11.000 mensen in 27 landen voor het in Utrecht gevestigde concern.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 juni 1996

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Origin haalt twee topmanagers binnen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 juni 1996

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken