Bekijk het origineel

Acht doden en 14 gewonden in het verkeer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Acht doden en 14 gewonden in het verkeer

Brandweer Rotterdam ramt auto

4 minuten leestijd

APELDOORN - Zeker acht personen zijn tijdens de weekwisseling om liet leven gekomen by verkeersongevallen. In Rotterdam raakte een man zwaargewond nadat een brandweerauto met sirene zijn voertuig in de flank aanreed. In Rilland raakten een vrouw en zes kinderen gewond toen de auto waarin zij zaten tegen een boom reed. Eén kind verkeerde vanmorgen nog in kritieke toestand. De vrouw raakte de macht over het stuur kwy t

Een 59-jarige vrouw uit Deume is gisteren door een verlieersongeval in Grubbenvorst in Noord-Limburg om het leven gelcomen. Het ongeluk gebeurde toen haar 61-jarige man met zijn auto van de weg raakte en frontaal tegen een boom reed. De man liep door de botsing zware verwondingen op. Hij moest door de brandweer uit zijn wagen worden bevrijd.

Een 37-jarige vrouw uit Harlingen is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de N34 (Coevorden-Emmen) ter hoogte van Sleen. De vrouw zat in het zijspan van een motor die door een klapband op de verkeerde weghelft terechtkwam. Daar kwam het voertuig frontaal in botsing met een tegemoet komende auto. De 42-jarige motorrijder, eveneens uit Harlingen, en de twee inzittenden van de auto zijn gewond naar een ziekenhuis in Emmen overgebracht.

Frontaal

Een 54-jarige vrouw uit Zwolle is zaterdagmiddag omgekomen bij een aanrijding in Balkbrug. Door onbekende oorzaak kwam de vrouw op een recht stuk weg op de verkeerde helft terecht en botste ze frontaal tegen een stilstaande auto die uiterst rechts in de berm stond. De vrouw werd direct overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Daar overleed zij aan haar verwondingen.

De 27-jarige F. de Klerk uit Rozendaal is vrijdagavond door een verkeersongeval in Etten-Leur om het leven gekomen. De man reed bij een verkeerslicht op de A58 met zijn motor tegen de achterzijde van een auto. Volgens de politie heeft hij de auto vermoedelijk door de laagstaande zon te laat gezien. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Een 22-jarige Hengeloër en een 32jarige vrouw uit Enschede zijn vrijdagavond om het leven gekomen door een ongeval op de Enschedesestraat in Hengelo. Een elfjarige jongen uit Hengelo die bij de man en vrouw in de auto zat, overleed zaterdag aan de verwondingen die hij door het ongeluk opliep. De wagen van de drie botste tijdens het inhalen van een vrachtwagen frontaal op de auto van een 42jarige man, eveneens afkomstig uit Hengelo. Deze liep ernstige verwondingen op.

Een 72-jarige inwoner uit Usselmuiden, die vrijdag bij een verkeersongeval in Kampen zwaar gewond was geraakte, is zaterdag overleden. Hij bezweek in het ziekenhuis in Zwolle aan zijn verwondingen. Het slachtoffer had vrijdag met zijn snorfiets een tegemoetkomende personenauto geschampt.

Hoogwerker

De- brandweer heeft gisteren een hoogwerker moeten inzetten om een ernstig gewonde man te redden. De man, een 24-jarige inwoner van Doetinchem, was aangereden door de stoptrein Doetinchem-Winterswijk toen hij de spoorlijn wilde oversteken die onder de snelweg doorloopt. Hij werd weggeslingerd en kwam in een sloot terecht. De ambulance kon die plaats niet bereiken.

Een brandweerwagen op weg naar een brand heeft zaterdagavond in Rotterdam een ernstig verkeersongeval veroorzaakt. De brandweerwagen, die zwaailichten en sirene aan had, botste op de Groene Kruisweg in volle vaart tegen de zijkant van een auto. De bestuurder van de auto is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurster van een personenauto en zes kinderen van omstreeks dertien jaar die zij vervoerde, zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Rilland. De vrouw uit Krabbendijke reed met de kinderen naar huis na een verjaardagspartijtje. De vrouw reed vanuit Brabant Zeeland binnen. Vlak bij de Kreekrakbrug raakte het rechtervoorwiel van de auto de berm. Daardoor raakte de auto onbestuurbaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 juni 1996

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Acht doden en 14 gewonden in het verkeer

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 juni 1996

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken