Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Echtscheidingen

ALMERE - Het aantal echtscheidingen in Almere is beduidend hoger dan in de rest van Nederland. In Almere ligt het percentage echtscheidingen op 6,1, terwijl dat percentage in de rest van Nederland 4 is. Dat blijkt uit het statistisch naslagwerk Almere in cijfers 1995-1996, dat deze week verscheen. Het absolute aantal echtscheidingen in Almere bedraagt 6855.

Bijstandsfraude (I)

ALMERE - De sociale recherche in Almere heeft de afgelopen periode acht inwoners van Almere betrapt op bijstandsfraude. De acht, twee vrouwen en zes mannen in de leeftijd van 21 tot en met 53 jaar, zouden ruim 200.0(K) gulden ten onrechte hebben geïncasseerd. De bedragen varieerden daarbij van 1245 gulden tot 76.575 gulden. In de meeste gevallen ging het om het verzwijgen van inkomsten. Tegen de acht fraudeurs is proces-verbaal opgemaakt.

Kettingbrief

ALPHEN A/D RIJN - De politie van Alphen aan den Rijn heeft deze week een aantal meldingen gehad over een kettingbrief. In de brief wordt inwoners gevraagd een bepaald bedrag over te maken, zodat zij als thuiswerker aan de slag kunnen. Inwoners die dit inderdaad hebben gedaan, kregen geen andere opdracht dan de brief te kopiëren en toe te smren aan anderen. De afzender zou dan een bepaald geldbedrag tegemoet kunnen zien. Omdat de genoemde bedragen nogal fors zijn, waarschuwt de politie met klem tegen dit soort praktijken.

Dronken

BODEGRAVEN - De fractievoorzitter van D66 in Bodegraven, A. Y. Siderius, is eerder deze week opgepakt wegens het rijden onder invloed. Dat maakte de politie gisteren bekend. Bij een blaastest bleek het alcoholpromillage 1,6 waar 0,5 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingenomen. De 48-jarige Siderius kwam van een fractievergadering, waar onder andere werd gesproken over het groeiende jeugdprobleem in Bodegraven. De man negeerde in eerste instantie een stopteken van de politie.

Granaat

DOMBURG - Op het strand van Domburg is gistermorgen een granaat gevonden. Het veertig centimeter lange explosief lag ter hoogte van de duinovergang bij de Duinweg. Dezelfde middag heeft het Explosieven Opruimingscommando een deel van het strand afgesloten en het projectiel tot ontploffing gebracht.

Bijstandsfraude (II)

EMMELOORD - De sociale recherche van de gemeente Noordoostpolder heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 47-jarige inwoonster van Haarlem wegens het plegen van sociale fraude. De vrouw ontving van de gemeente Noordoostpolder een bijstandsuitkering voor alleenstaanden. Zijn woonde echter bij haar vriend in Haarlem. Hierdoor heeft zij de gemeente voor 16.000 gulden benadeeld.

Kringloop Kampen

GENEMUIDEN - Kringloop Kampen zal dit jaar naar verwachting in Genemuiden 400 ton bruikbaar afval inzamelen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 1991. De stijging is een ge; volg van het verplichte gebruik van een plastic huisvuilzak, die een gulden kost.

Ongeval

OIRSCHOT - Bij een verkeersongeval in Oirschot is gistermiddag een meisje uit die plaats om het leven gekomen. Bovendien raakte een motorrijder zwaargewond. Het ongeval gebeurde toen het slachtoffer, de 16-jarige D. Hamers, met haar fiets de Bestseweg overstak. Ze werd daarbij aangereden door een motorrijder (20) uit Best. Het meisje overleed ter plaatse. De ander is met zwaar letsel opgenomen in een Eindhovens ziekenhuis.

Overleden

VEENENDAAL - Gisteren werd bekend dat, na een ernstige ziekte, de Veenendaalse oud-wethouder H. J. de Ruiter is overleden. De Ruiter was lid van de VVD en bekleedde het wethouderschap van 1974 tot 1986. Hij had onder meer onderwijs, economische zaken, welzijn en openbare werken in zijn portefeuille. De Ruiter is 63 jaar geworden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 juli 1996

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 juli 1996

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken