Bekijk het origineel

Elselina Bruidsmode maakt jouw bruidsjapon onvergetelijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Elselina Bruidsmode maakt jouw bruidsjapon onvergetelijk

7 minuten leestijd

Je trouvsrclag is de mooiste dag van je leven. Samen met je aanstaande echtgenoot schrijd je naar het gemeentehuis en de kerk om elkaar trouw te beloven. Je v/ilt er voor je man mooi uitzien, maar ook voor andere mensen. Iedereen kijkt naar je. Als bruid sta je in het middelpunt van de belangstelling. Vooral de trouv^iurk trèict veel bekijks. Je moet er de hele dag in lopen, dus je wilt de mooiste jurk van de beste kwaliteit. Elselina Bruidsmode in Bodegraven maakt je bruidsjapon onvergetelijk.

Zij heeft namelijk een ruim assortiment bruidsjaponnen in uiteenlopende soorten en modellen. Of je nu op zoek bent naar een romantische, elegante of super vrouwelijke urk, Elselina Bruidsmode teeit het.

Naast de vele soorten, dus voor ieder v/at wils, kun je ook nog eens zelf bepalen wat je wel of niet wilt hebben. Wi l je versierselen, of juist niet? Wi l je een witte of een gekleurde japon? Jij mag het zegqen. De medewerksters halen op jouw wens applicaties (zoals kant en parels) van je jurk of ze maken er juist meer op. Een sleep? Een sluier? Je zegt het maar.

De trouwjurken bij Elselina Bruidsmode zijn van de beste kwaliteit. Als je ze vergelijkt met goedkope trouwjurken, is het verschil duidelijk te zien. Elselina Bruidsmode staat voor kwaliteit, want een trouwdag -de mooiste dag van je leven- verdient kwaliteit. Zij verkoopt onder andere bekende merken als Mathyro, Novia d’Art, Villais, Weise, Anno Christina, Brinkman en Noblesse. Gerenommeerde merken die je ook tegenkomt in de magazines ‘Trouwen’ en ‘Bruid en Bruidegom’. De nieuwe zomercollectie komt tussen november en januari binnen en de wintercollectie tussen mei en juli. De bruidsjaponnen die Elselina Bruidsmode verkoopt. kunnen aan jouw smaak en eisen aangepast worden. Wi l je een hooggesloten japon of een wat lagere hals, alles kan.

Eigen ideeën

Het kan natuurlijk gebeuren dat je van de ene japon het bovenstuk mooi vindt en van een andere het onderstuk. Daarnaast kan het zijn dat je meer of andere applicaties wilt. Bij Elselina Bruidsmode kan bijna alles gecombineerd worden.

Maar je kunt ook met je eigen ontwerp en ideeën in Bodegraven terecht. Je droomjurk wordt werkelijkheid. De medewerksters van de bruidsmodezaak kijken samen met jouw naar japonnen in het rek die op je ideeën of ontwerp lijken. Die pas je dan om te kijken of het staat. Want je kan wel wat in je hoofd hebben, maar dat moet wel goed staan. Aan de hand van adviezen van Elselina Bruidsmode kun je beslissen hoe je bruidsjapon eruit zal gaan zien. Daarna kun je de kleur van je trouwjurk kiezen. Om je bij die keuze te helpen wordt je naar een kamer gebracht waar vele rollen stof liggen in verschillende kleuren. Deze kamer bevat de grootste bruidsstoffencollectie van Nederland. Vooral zijde is vertegenwoordigd, maar ook synthetische storten zijn van de partij. De eerste stof is in vrijwel alle kleuren leverbaar. Bij synthetische stoffen ligt dat wat moeilijker. Als je een voorkeur hebt uitgesproken, wordt de stof om je neen gewikkeld om te kijken of de kleur je goed staat. Als dat zo is, kun je de keuze maken uit het laten maken van je japon of het zelf aan de slag gaan. Als je voor het laatste kiest, kun je de gewenste stoffen kopen of een knippakket aanschaffen.

Knippakket

Het knippakket is een soort ‘bouwdoos’. Je kijkt samen met medewerksters van Elselina Bruidsmode naar jurken die je mooi vindt. Nadat jij hebt aangegeven wat je precies wilt, worden je maten opgenomen. Aan de hand van je maten wordt een zeer precies patroon getekend. Elselina Bruidsmode legt dit patroon op de door jouw uitgekozen stof en knipt het voor je uit. Daarnaast zijn er ook accessoires als kant, parels en roosjes verkrijgbaar.

Het hele pakket, met de beschrijving hoe je alles moet doen, krijg je mee naar huis, zodat je net zelf in elkaar kunt zetten. Dat is goedkoper dan een kant-en-klare japon aanschaffen. Voor adviezen en hulp bij het naaien kun je gerust bij Elselina Bruidsmode aankloppen. Mocht het naaien door omstandigheden niet doorgaan, dan maakt Elselina Bruidsmode het tegen vergoeding voor je af.

Dezelfde jurk

Per model of ontwerp bruisjapon streeft Elselina Bruidsmode ernaar om maar één jurk te verkopen. Hierdoor houdt ze de winkel fris en nieuw, maar wat belangrijker is: zo voorkomt ze dat bruiden elkaar in dezelfde bruidsjapon tegenkomen. Sommige zaken letten daar niet op, met het vervelende gevolg dat bijvoorbeeld twee goede vriendinnen die bij elkaar in de buurt wonen en tegelijkertijd gaan trouwen, in dezelfde jurk lopen. Het kan echter gebeuren dat een bruid het knippakket van een befjoalde iapon bestelt. De bruidsjurk die in het rek hangt, zal toch verkocht moeten worden. Ze kan niet aan de fabrikant teruggegeven worden. Elselina Bruidsmode kijkt bii de daaropvolgende bruid die de japon uit het rek wi l „ of zij redelijk uit de buurt woont van degene die het knippakket heeft gekocht. Als dat zo is, gaat de koop door.

Goede pasvorm

Japonnen die perfect zitten. Of het nu gaat om zelfgemaakte of aangeleverde ’ bruidsjurken. Daar staat Elselina Bruidsmode om bekend. Mevrouw E. de Jong en mevrouw P. Meijer, de eigenaressen, hebben daar oog voor. Veel leveranciers hebben prachtige japonnen, maar de pasvorm laat vaak te wensen over. Beide dames, die al jaren in het vak zitten, zien direct of er iets mankeert aan een jurk. Zij selecteren hun leveranciers dan ook zorgvuldig.

Mevrouv/ De Jong heeft zelfs een leverancier adviezen gegeven voor het verbeteren van de pasvorm. Hij heeft zijn bruidsjaponnen aangepast, waarna de verkoop sterk is gestegen.

De pasvorm van japonnen die door Elselina Bruidsmode zijn gemaakt, is altijd goed. Of je slank bent of wat gezet, het maakt niet uit. De medewerksters van de bruidsmodezaak nemen je maten op en houden daar rekening mee. Ter controle moet je zes weken voor de trouwerij nog even langskomen om je japon te passen. Dan kunnen er eventueel nog wat dingetjes veranderd worden. Na de ‘finishing touch’ zit de bruidsjurk als gegoten.

Accessoires

Wat je onder de bruidsjapon draagt, is ook belangrijk. De verschillende modellen schoenen zijn in dezelfde stof en kleur te koop als de bruidsjapon. Tevens biedt Elselina Bruidsmode de mogelijkheid om ze na de trouwerij over te laten spuiten in een andere kleur, zodat je ze vaker kunt gebruiken.

Qua lingerie is de bruidsmodezaak, in Bodegraven ruim gesorteerd. Het assortiment loopt van eenvoudige beha en torselet tot panty’s, kousen en kousebanden.

Ook hoeden kunnen bij Elselina Bruidsmode worden aangeschaft. Veel bruiden willen immers een hoed op naar de kerk. Maar ook anderen vallen steeds, vaker voor een hoed. Volgens de eigenaressen zijn veel vrouwen verkocht als ze eenmaal een hoed hebben gepast. Een hoofddeksel completeert je gehele ‘trouw-outfit’; het is chique.

Verder kun je bij Elselina Bruidsmode terecht voor sie raden, tasjes en kussentjes waarop de trouwringen het gemeentehuis of de kerk worden ingedragen.

Extra service is dat Elselina Bruidsmode je leert hoe je moet omgaan met je nieuwe japon. Want: hoe loop je ermee? En hoe ga je ermee zitten?

Tot slot kun je in Bodegraven ook terecht voor je bruidsmeisjes en bruidsjonkers. Er zijn enkele aangeleverde jurkjes en ‘jonkerkostuums’ in voorraad, maar het meeste wordt door Elselina Bruidsmode zelf gemaakt.

Zodoende kan er op je wensen worden ingespeeld. Je kunt bijvoorbeeld je bruidsjapon in het klein na laten maken.

Modevakschool

Elselina Bruidsmode bestaat in januari 1996 drie jaar en wordt geleid door mevrouw E. de Jong en mevrouw P. Meijer. Mevrouw De Jong is sinds 1991 lerares aan de Danckaerts Modevakschool (vestigingen verspreid over heel Nederland . Daarvoor heeft ze een op eiding van acht jaar gehad. Mevrouw Meijer zit zelfs nog langer in het vak. Voor deskundig advies over of het laten maken van een bruidsjapon kun je bij beide dames dus uitstekend terecht. Zij worden bijgestaan door enkele vakbekwame medewerksters.

Elselina Bruidsmode zorgt voor een onvergetelijke trouwdag met een scnitterende bruid!

ElselinaBruidsmode

Kerkstraat 40 Bodegraven Tel: 0172-613751 Bezoek alleen na telefonische afspraak

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 augustus 1996

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Elselina Bruidsmode maakt jouw bruidsjapon onvergetelijk

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 31 augustus 1996

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken