Bekijk het origineel

Pieter Zandt wil geld voor groei zien

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Pieter Zandt wil geld voor groei zien

2 minuten leestijd

DEN HAAG - De reformatorische scholengemeenschap Pieter Zandt in Kampen dreigt een bedrag van 280.000 gulden mis te lopen voor extra leerkrachten om de groei van de school op te vangen.

In een beroepszaak voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het schoolbestuur gisteren een laatste poging gedaan het ministerie van onderwijs tot betaling te dwingen.

Met het geld wil de school vijf extra leraren betalen voor de nieuw opgerichte afdelingen voor bouwtechniek, mechanische techniek en verzorging. Door dit individueel voorbereidend beroepsonderwijs neemt het aantal leerlingen met zestig toe. Het ministerie van onderwijs weigerde echter met extra geld over de brug te komen om het eerste jaar van het nieuwe onderwijs in goede banen te leiden. Volgens het ministerie heeft het schoolbestuur niet aangetoond dat de extra leraren echt nodig zijn.

Woordvoerder V. A. Smit, zegt dat het schoolbestuur door mondeling informatie van het ministerie op het verkeerde been is gezet. Een ambtenaar van het informatiecentrum van het ministerie vertelde dat de school kon volstaan met een verklaring van de inspecteur voor het voortgezet onderwijs om extra leerkrachten te krijgen. Daardoor zou vertrouwen zijn gewekt.

Volgens rechter bij de Raad van State mevrouw Van der Meer zijn de regels van het ministerie glashelder. De school moet zelf overtuigend aantonen dat er geen andere oplossing is dan het aanstellen van extra leraren om de nieuwe afdelingen te begeleiden. Uitspraak over enige weken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 13 september 1996

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Pieter Zandt wil geld voor groei zien

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 13 september 1996

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken