Bekijk het origineel

Velsen krijgt kliniek en post voor huisartsen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Velsen krijgt kliniek en post voor huisartsen

Regionaal initiatiefis uniek voor Nederland

2 minuten leestijd

VELSEN (ANP) - Huisartsen in Velsen verlenen ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekeinde hulp vanuit een huisartsenpost in het Kennemer Gasthuis, locatie Zeeweg in Umuiden. Inwoners van Velsen en Bloemendaal kunnen daar voor spoedgevallen terecht

De huisartsenpost is . een initiatief van het Kennemer Gasthuis en de regionale huisartsenvereniging IJmond. De dienstdoende huisarts beoordeelt vanuit de post of een collega bij de patiënt langs moet gaan of dat de patiënt naar het ziekenhuis moet. Voor eenvoudige EHBO-gevallen kan de patiënt naar de post komen.

Over een paar weken willen de huisartsen ook een huisartsenkliniek starten in het ziekenhuis. De 35 bedden in de kliniek zijn bedoeld voor verschillende categorieën patiënten, bijvoorbeeld patiënten die na een operatie in de eigen omgeving willen herstellen, of patiënten die door de huisarts zijn opgenomen.

Op het plan voor de huisartsenkliniek van het Kennemer Gasthuis en de regionale huisartsenvereniging is positief gereageerd door de betrokken zorgverzekeraars, de inspectie, de patiëntenraad in Velsen en het ministerie van volksgezondheid. De initiatiefnemers zijn nog in onderhandeUng over de uitvoering van het plan.

De huisartsen verlenen in de post en later in de kliniek geen specialistische zorg. „We kunnen vaststellen wat de patiënt mankeert en behandelen hem als dat mogelijk is. Maar zodra specialistische hulp nodig blijkt, verwijzen we de patiënt toch door”, aldus huisarts R. Peters.

Niet ongunstig

Overdag zijn vijf verpleegkundigen aanwezig op de huisartsenpost en gedurende 24 uur is er een huisarts, ‘s Nachts staan er twee verpleegkundigen klaar. Peters noemt het initiatief uniek voor Nederland. Volgens hem is het financieel „beslist niet ongunstig”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 oktober 1996

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Velsen krijgt kliniek en post voor huisartsen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 oktober 1996

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken