Bekijk het origineel

„Invaliden in Gouda gratis laten parkeren”

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

„Invaliden in Gouda gratis laten parkeren”

Organisaties schrijven brief aan gemeente

2 minuten leestijd

GOUDA - Invaliden willen weten waar zij in de Goudse binnenstad aan toe zijn. De besturen van het Cara Fonds Gouda en het Patiënten Gehandicapten Platform Midden-Holland willen dat invaliden vrij mogen parkeren. Door een wirwar van gemeentelijke regels is dat echter onduidelijk.

Volgens de besturen mogen in alle straten waar een bord met een parkeerverbord staat, invaliden met gebmik van een parkeerschijf maximaal drie uur vrij parkeren. Zij zeggen hierbij het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens aan hun zijde te hebben.

„Bij inventarisatie van de straten met een parkeerverbod in de binnenstad komen wij tot de conclusie dat dit er vele zijn. Een volgende conclusie is dat zich daaronder veel straten bevinden die zo smal zijn dat er twijfel kan bestaan of een daar geparkeerde auto (met invalidenparkeerkaart en parkeerschijf) door achteropkomende auto’s kan worden voorbijgereden”, aldus de organisaties.

Nu vermeldt de Wegenverkeerswet dat het verboden is „zich zodanig te gedragen dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd”. Volgens het voertuigreglement mogen auto’s niet breder zijn dan 2,55 meter.

Om het passeren van een geparkeerde auto mogelijk te maken dient een weg dus ten minste 5,10 meter breed te zijn. „Uitgaande van al deze fdten kan op wegen die smaller zijn geen parkeerverbod worden ingesteld zonder in strijd te komen met de Wegenverkeerswet. Een parkeerverbod houdt immers automatisch in: toestemming voor parkeren door auto’s met invalidenparkeerkaart en parkeerschijf. Daarbij komt dat men moeilijk van invaliden kan vragen dat zij in twijfelgevallen met een duimstok het vrijblijvende weggedeelte gaan nameten of er nog een auto langs kan”, aldus de brief van de organisaties aan het college van Gouda.

Stopverbod

Volgens de besturen moeten alle parkeerverbodsborden in smalle straten van de Goudse binnenstad worden vervangen door stopverbodsborden. Totdat aan dit verzoek is voldaan, willen de organisaties een tijdelijke oplossing. Invaliden moeten toestemming krijgen om in smalle straten gratis op echte parkeerplaatsen te parke

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 oktober 1996

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

„Invaliden in Gouda gratis laten parkeren”

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 oktober 1996

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken