Bekijk het origineel

Kwartaalwinst Nedlloyd lager

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kwartaalwinst Nedlloyd lager

Cijfers vertekend door verkoop Neddrill

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Transportconcem Nedlloyd heeft in het derde kwartaal van 1996 een nettowinst geboekt van ƒ37 miljoen, tegenover ƒ 53 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met ƒ 4 miljoen tot ƒ 1725 mioen.

Over de eerste negen maanden van 1996 bedroeg de nettowinst ƒ313 miljoen, tegenover ƒ 149 miljoen in dezelfde periode in 1995. Deze hogere winst is vooral te danken aan de boekwinst op de verkoop van Neddrill. De onderneming voorziet voor geheel 1996 een bescheiden positief resultaat.

Ondanks de aanhoudende tarievendruk kwam het bedrijfsresultaat van de sector Zeescheepvaart in het derde kwartaal uit op ƒ 17 miljoen. Deze winst is weliswaar lager dan de ƒ 32 miljoen in het derde kwartaal van 1995, maar in dat cijfer had Nedlloyd flinke boekwinsten op verkochte activa meegenomen. Per saldo is er volgens de onderneming sprake van een stijging van het resultaat met ƒ 27 mil joen. De divisie Europees Transport en Distribiitie behaalde een bedrijfsresultaat van ƒ 23 miljoen, net zoveel als in het derde kwartaal vorig jaar. De minderheidsdeelnemingen brachten ƒ 24 miljoen op, een daling van ƒ11 miljoen. Verantwoordelijk hiervoor is de tegenvallende gang van zaken bij chartermaatschappij Martinair, waarin Nedlloyd een belang van 50 procent heeft.

Koers

Dit najaar maakte Nedlloyd bekend zijn containerlijnvaartbedrijven samen te voegen met het Britse P & O. Ook verkoopt Nedlloyd zijn belang in North Sea Ferries aan P & O. De fusie doet een aanslag op de boekwinst van ƒ 300 miljoen die Nedlloyd behaalde op de verkoop van Neddrill (diepzeebooractiviteiten). Zo zal het bedrijf zijn schepen met een bedrag van ƒ200 miljoen moeten afwaarderen. Ook heeft Nedlloyd besloten de resterende ƒ 100 miljoen opzij te zetten voor reorganisatiekosten bij de nieuwe combinatie P & O Nedlloyd Container Line.

De resultaten waren beter dan de verwachtingen van analisten. De koers van het aandeel steeg na bekendmaking van de cijfers van ƒ44,20 tot ƒ47,50. Daarna zakte het aandeel weer terug tot ƒ45,30. Nedlloyd sloot gisteren nog op ƒ 45,80.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 november 1996

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Kwartaalwinst Nedlloyd lager

Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 november 1996

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken