Bekijk het origineel

REGIO WEST

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO WEST

3 minuten leestijd

Brand in Alphen

ALPHEN A/D RIJN - In een woning aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn is gistermiddag brand uitgebroken. Omdat er niemand thuis was, moest de brandweer de voordeur forceren. De brand is ontstaan op de bovenverdieping. Er is grote schade aangericht aan deze verdieping en aan de zolderetage. Ook naastgelegen woningen liepen schade op. De schade bedraagt naar schatting enkele tienduizenden guldens.

Voorrang in Alphen

ALPHEN A/D RIJN - De politie van Alphen aan den Rijn gaat informatie geven over de voorrangsregels die gelden op rotondes. Met de openstelling van de rotonde op de kruising Burgemeester Bruins Slotsingel/Marsdiep vorige week is de voorrangssituatie er niet duidelijker op geworden. Alphen heeft nu verschillende soorten rotondes met verschillende voorrangsregels. In overleg met de gemeente stelt de politie een overzicht op. Het informatiemateriaal wordt ter beschikking van de burgers gesteld.

Drukte in Delft

DELFT - Het Instituut Sociaal Raadslieden aan de Molslaan 121 in Delft kan de toenemende drukte niet meer aan. Met ingang van januari wordt daarom het open spreekuur afgeschaft en kan alleen nog op afspraak informatie worden ingewonnen. De vier parttime raadgevers zien zich hiertoe genoodzaakt door de wachttijden, die soms oplopen tot ruim drip uur.

Biesieklette

DELFT - De Stichting Biesieklette in Den Haag ziet brood in het exploiteren van één of meerdere bewaakte fietsenstallingen in de Delftse binnenstad. Samen met de fietsersbond ENFB is een lijst van vier in aanmerking komende locaties samengesteld: bij de Burgwal,’ bij de bibliotheek in de Kruisstraat, in de buurt van het nieuwe theater aan de Zuiderstraat en bij het kruispunt Phoenixstraat/Binnènwatersloot.

Les in vuurwerk

DEN HAAG - Zo’n 65 agenten in Delft, Den Haag, Leidschendam, Rijswijk, Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer gaan in samenwerking met bureau HALT ruim 10.()00 jongeren lesgeven. De lessen moeten ertoe bijdragen dat jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar de gevaren en nadelen van de periode rond Oud en Nieuw beter onderkennen. Letsel, schade en overlast moeten hierdoor flink worden verminderd.

Ouderenvervoer

GOUDA - De gemeente Gouda en busmaatschappij Zuid-West Nederland hebben aangekondigd dat de problemen met de nieuwe citybussen zo spoedig mogelijk zullen worden verholpen. Zo worden bushaltes verplaatst en worden er alternatieve routes gereden om problemen in wijken met verkeersdrempels te voorkomen. De ouderenorganisaties is toegezegd dat de gemeente gaat onderzoeken of het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) op werkdagen tot 24.00 uur kan rijden. Bovendien wordt bekeken of het AOV ontheffing kan krijgen van het verbod om in voetgangersgebieden te rijden.

Rotonde Nieuwkoop

NIEUWKOOP - Op de kruising van de President Kennedylaan en de Provincialeweg in Nieuwkoop wordt volgend voorjaar een rotonde aangelegd. In februari wordt met de werkzaamheden begonnen. Naar verwachting is de rotonde in juni gereed. De kosten bedragen 700.000 gulden. De gemeente, de provincie en het Rijk dragen ieder aan de aanlegkosten bij. Op de kruising gebeuren regelmatig ernstige verkeersongelukken.

Aanleg A4

VLAARDINGEN - De Vlaardingse VVD wil dat de VVD-fractie in de Kamer rekening houdt met het plaatselijke standpunt ten opzichte van de aanleg van de A4 van Vlaardingen/Schiedam naar Rijswijk. Onlangs besloot het kabinet om de A4-Noord op maaiveldniveau aan te leggen. De plaatselijke VVD-fractie schrijft in een brief aan de Tweede-Kamerfractie: „Hoewel wij beseffen dat de door Rijkswaterstaat ontwikkelde verdiepte aanlegvariant duurder is, menen wij niettemin dat de belangen van bewoners in de omgeving en het belang van dit essentiële natuurgebied een extra investering zullen rechtvaardigen”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 december 1996

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

REGIO WEST

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 17 december 1996

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken