Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Almere bruist

ALMERE - Almere trekt 240 miljoen gulden uit om het centrum van de stad om te toveren in een bruisend geheel. De zogeheten dienst Stadscentrum is daar speciaal voor in het leven geroepen. De uitvoering van de plannen moet in het jaar 2005 klaar zijn.

Arrestaties

AMSTERDAM -Bij negen invallen in woningen en loodsen in Amsterdam-Noord en in NoordHolland heeft de politie vijf mannen en een vrouw gearresteerd. Ruim 16.0{X) hennepplanten en stekken, drie vrachtwagens met warmtelampen en kweekapparatuur, auto’s en motoren, een jetski, ruim 260 kilo vuurwerk en tienduizenden guldens zijn in beslag genomen. De politie zette 45 agenten in.

Dode in Deventer

DEVENTER - Een 47-jarige vrouw uit Deventer is gisteren bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Het slachtoffer werd aangereden door een automobilist uit Enschede toen zij een parallelweg overstak. De vrouw bezweek ter plaatse aan haar verwondingen.

Ziekenhuis gesloten

HARDENBERG - De directie van het Streekziekenhuis Coevorden-Hardenberg heeft met onmiddellijke ingang een totale opnamestop van een week voor het hele ziekenhuis afgekondigd. Dat heeft algemeen directeur M. Schmidt van het ziekenhuis gisteren bekendgemaakt. Het ziekenhuis besloot vorige week al de intensive care te sluiten, toen bleek dat een patiënt besmet was met de MRSA-bacterie. De infectie had de man in een buitenlands ziekenhuis opgelopen. De directie is overgegaan tot een opnamestop toen uit een onderzoek bleek dat ook een internist besmet was met de bacterie. Spoedopnames worden doorverwezen naar ziekenhuizen in Zwolle, Emmen, Hoogeveen en Almelo. De besmette internist is voor veertien dagen op non-actief gesteld.

Ongeval Hoogezand

HOOGEZAND - Op de Kielsterachterweg bij Hoogezand heeft zich gisteren rond half één een dodelijk verkeersongeval voorgedaan. Een nog onbekende automobilist raakte in een slip en reed tegen een boom.

Ziekenhuis Kampen

KAMPEN/ZWOLLE - Ziekenfonds het Groene Land en de directie van het Sophia Ziekenhuis in Zwolle praten volgende maand met minister Borst over het exploitatietekort van 2 miljoen gulden dat nog steeds bestaat voor de nieuw te bouwen zorgvoorziening in Kampen. Voor het tekort is nog steeds geen dekking gevonden. Het gesprek met de minister van gisteren kon niet doorgaan.

Overval Maarssen

MAARSSEN - Een filiaal van Albert Heijn in de winkelpromenade van de Dr. Plesmanstraat in Maarssen is donderdag gewapend overvallen. Dat heeft de politie gistermiddag bekendgemaakt. Een in het zwart geklede man met een bivakmuts op bedreigde een vrouwelijke klant, die juist de winkel wilde verlaten, met een vuurwapen. De politie wilde niet meedelen hoeveel de man buitgemaakt heeft.

Overval Spijkenisse

SPUKENISSE - Bij een gewapende overval op een woning aan de Lau Mazirelstraat in Spijkenisse zijn donderdagavond een echtpaar en twee kinderen vastgebonden achtergelaten. De vier overvallers hebben een onbekend geldbedrag buitgemaakt, aldus de politie. Op het moment van de overval waren een 32-jarige vrouw en haar 7-jarige dochter alleen thuis. Zij werden door de vier overvallers vastgebonden. Juist op dat moment kwam de 43-jarige partner van de vrouw met zijn 5jarige dochter thuis. Er ontstond een worsteling, vvaarbij de man lichtgewond raakte. Nadat ook hij en zijn dochtertje waren vastgebonden, gingen de overvallers er met geld vandoor.

Verkeer Veenendaal

VEENENDAAL - Diverse bewoners van Middellaan hebben bezwaren geuit bij de gemeente Veenendaal over het misbruik van de Middellaan als sluiproute. Ook de grote verkeersonveiligheid bij de kruising Middellaan en Boslaan heeft de zorg van de bewoners. De bewoners vragen om een herinrichting van de Middellaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 21 december 1996

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 21 december 1996

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken