Bekijk het origineel

School Hoofddorp neemt afscheid van gedode kinderen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

School Hoofddorp neemt afscheid van gedode kinderen

2 minuten leestijd

HOOFDDORP (ANP) - Ruim 500 leerlingen, ouders en leraren van de rooms-katholieke basisschool De Klippeholm in Hoofddorp hebben gistermiddag de drie kinderen herdacht die vorige week vermoord werden gevonden in hun ouderlijk huis.

De slachtoffertjes Barbara (7), Walter (8) en Vincent (9) zaten alle drie op de Klippeholm.

De herdenking had plaats in de aula van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH). De leerlingen en hun ouders en docenten liepen daar in een stoet naar toe, nadat ze zich op hun eigen schoolplein hadden verzameld. Veel mensen hadden bloemen bij zich.

In de aula stonden foto’s van de drie kinderen. Een docent zei over ieder van hen iets karakteristieks, gebaseerd op wat medeleerlingen hem hadden verteld. Verder werden er liederen gezongen en een pastoor las voor uit de Bijbel.

De uitvaart van de kinderen heeft op uitdrukkelijk verzoek van de familie in besloten kring plaats.

Maandagavond was er in Verpleeghuis Bornhom een informatieavond voor de buurt. Daar konden mensen horen waar ze terechtkunnen met hulpvragen. De riagg richtte eerder al een speciaal crisiscentrum op. Volgens een woordvoerster zijn daar de afgelopen dagen veel telefoontjes binnengekomen. „Deze situatie gaat veel mensen niet in de koude kleren zitten”, zegt ze.

Justitie heeft de lichamen van de omgebrachte kinderen vrijgegeven, maar is volgens een woordvoerster van het Haarlemse parket nog lang niet klaar met het toxicologisch onderzoek. Dat moet meer duidelijkheid verschaffen over de doodsoorzaak. De uitslagen van de sectie worden pas over enkele weken verwacht. Rechercheurs troffen in de woning van het gezin verpakkingen van medicijnen aan. De lichamen van de kinderen vertoonden geen uiterlijke sporen van geweld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 januari 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

School Hoofddorp neemt afscheid van gedode kinderen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 januari 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken