Bekijk het origineel

Bedrijven ontwijken Cuba-wetgeving EU

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bedrijven ontwijken Cuba-wetgeving EU

1 minuut leestijd

BRUSSEL - De Europese Commissie speurt naar Europese bedrijven die door de Amerikaanse autoriteiten worden benaderd in verband met de omstreden anti-Cubaanse wetgeving (Helms-Burton-wet) van Washington.

Deze wet voorziet in sancties voor Amerikaanse maar ook voor buitenlandse bedrijven die zakendoen met. het communistische regime op Cuba. De Europese Unie (EU) verwerpt het exterritoriale karakter van deze wet en heeft daarom een klacht ingediend bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in Geneve.

Bovendien heeft de Unie vorig jaar wetgeving aangenomen die het Europese (EU) bedrijven verbiedt om met de Amerikaanse autoriteiten mee te werken in het kader van de Helms Burton-wet. Bedrijven die door de Amerikanen worden benaderd, moeten dat onmiddellijk melden bij de Europese Commissie. Tot nu toe heeft zich echter nog geen enkel Europees bedrijf gemeld.

De Commissie vreest dat men toch meewerkt met de Amerikaanse autoriteiten om de commerciële belangen van het bedrijf niet in gevaar te brengen. „Daardoor dreigt het juridische instrument dat wij tegen de Helms Burton-wet hebben gesmeed onschadelijk gemaakt te worden”, aldus een woordvoerder van de Commissie. Hij bevestigde dat er een onderzoek wordt ingesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 februari 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bedrijven ontwijken Cuba-wetgeving EU

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 februari 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken