Bekijk het origineel

Scherpenzeel nog niet van planschade af

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Scherpenzeel nog niet van planschade af

1 minuut leestijd

SCHERPENZEEL - De gemeente weet niet, hoe een zevental planschadeverzoeken moet worden beoordeeld. De commissie voor de bezwaar- en beroepsschriften en de schadebeoorde- lingscommissie zijn het niet eens met elkaar. Daarom moet de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken uit Rotterdam het college van advies dienen.

Dat blijkt uit een toelichtend schrijven aan de raad. Die besloot in 1994 om een bestemmingsplanwijziging te realiseren in Hogekamp-Oost De Verbaholding bij kon daardoor uitbreiden tot achter de woningen van het Oosteinde. Dat leidde tot een negental verzoeken om planschadevergoeding. Na een advies van de schadebeoordelingscommissie besloot de raad in totaal 25.000 gulden planschade uit te keren aan enkele gedupeerden.

Tegen dit besluit zijn nu zeven bezwaren ingediend. De bewoners van het Oosteinde vinden de uitgekeerde planschade te laag of zijn het niet eens met de totale afwijzing van het planschadeverzoek. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft Scherpenzeel geen rekening gehouden met dergelijke verzoeken bij het doorvoeren van de bestemmingswijziging. „Het is een tegenvaller. In de toekomst verwachten we in het algemeen meer planschadeverzoeken”. Een tendens die volgens de woordvoerder ook in andere gemeenten begint voor te komen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 april 1997

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Scherpenzeel nog niet van planschade af

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 april 1997

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken