Bekijk het origineel

Bende mensensmokkelaars opgerold

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bende mensensmokkelaars opgerold

1 minuut leestijd

ZWOLLE - De politie en de marechausse in de regio IJsselland hebben vier verdachten aangehouden op verdenking van mensenhandel. De aanhoudingen vonden plaats na een onderzoek dat in september vorig jaar werd gestart en dat nog niet is afgerond.

In verband hiermee zijn drie mannen en een vrouw aangehouden in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Zevenaar, zo maakte de politie in Zwolle gisteren bekend.

Een woordvoerder wil inhoudelijk geen mededelingen doen over de zaak. De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle. Hun wordt mensensmokkel, - handel en het deelnemen in een criminele organisatie ten laste gelegd. De verdachten zijn een 27-jarige man en een 39-jarige vrouw uit Deventer, een 27-jarige man uit Den Haag en een 57-jarige man uit Rotterdam.

De politie heeft in hun woningen huiszoeking verricht. Er werden zes Zuid-Amerikaanse vrouwen aangetroffen. De organisatie had hen naar Nederland gehaald om in bordelen in Nederland en in Spanje te laten werken. Of de vrouwen wisten dat ze in Europa als prostituee moesten werken, is nog niet duidelijk. „De vrouwen moesten een belangrijk deel van hun verdiensten afgedragen aan de verdachten”, zegt de woordvoerder.

Het onderzoek naar de mensenhandel is uitgevoerd door de afdeling Grensoverschrijdende Criminaliteit van de marechaussee in Arnhem en de regionale recherche van de politie IJsselland. De Nederlandse autoriteiten werkten op hun beurt samen met politie en justitie in Duitsland, Tsjechië, Spanje en Colombia.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 mei 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Bende mensensmokkelaars opgerold

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 mei 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken