Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

2 minuten leestijd

Controle

ALPHEN A/D RUN - De politie in Alphen controleert de komende weken streng op geparkeerde caravans. Caravans en vouwwagens mogen slechts drie dagen bij de woning worden geparkeerd.

Sirene

ALPHEN A/D RUN - Alphen neemt maandag het nieuwe alarmeringsstelsel in gebruik. De brandweer zal tussen de middag de nieuwe sirenes testen. De nieuwe sirenes maken een harder en doordringender geluid dan het vroegere luchtalarm.

Landingslichten

ASSEN - Een 39-jarige vrouw uit Deventer wordt verdacht van het vernielen van honderdvijftig landingslampen op het vliegveld Eelde. Verder zou zij tussen 1993 en 1996 honderden auto’s hebben vernield of beschadigd. De politie schat de door haar aangerichte schade op 500.000 tot 700.000 gulden. Volgens de politie heeft zij in totaal 889 autobanden lek gestoken.

Geweld

EMMEN - Op een fietspad in de Emmer Dennen is gistermorgen om vier uur een 20-jarige in Emmen wonende buitenlander dood aangetroffen. Een misdrijf wordt niet uitgesloten. Het slachtoffer werd ontdekt door een voorbijganger.

Stroperij

GENEMUIDEN - De politie heeft een 25- en een 38-jarige inwoner uit Genemuiden op de bon geslingerd voor visstroperij. Het duo had een grote palingfuik uitgezet in de Nieuwe Wetering in Mastenbroek, zonder in het bezit te zijn van visvergunningen. De 25-jarige eigenaar van de palingfuik wilde niet vrijwillig afstand doen van het vistuig. De politie nam het toen in beslag, waarna proces-verbaal werd opgemaakt.

Lek gestoken

KAMPEN - Twee 12-jarige knaapjes hebben in Kampen tot twee keer toe de banden van een bedrijfswagen lek gestoken. De twee jongens liepen tegen de lamp toen een getuige hen zag wegrennen. Een van de ouders wenste dat haar zoon gestraft werd via het Halt-project, een alternatieve straf De andere moeder had daar ernstig bezwaar tegen. Haar zoontje werd op de bon geslingerd en moet mogelijk voor de kinderrechter verschijnen.

Hennepkwekerij

LEERDAM - De politie heeft gisteren een 22-jarige man uit Leerdam aangehouden. De man had in een gehuurde kelderbox aan de Johan van Oldenbameveltstraat een hennepkwekerij, die wateroverlast veroorzaakte in andere kelderboxen.

Waterig

RIDDERKERK - Inwoners van IJsselmonde vragen zich af welke taken het waterschap precies uitvoert. Dit blijkt uit een enquête. Het waterschap probeert de communicatie richting inwoners te verbeteren.

Aanrijding

RUMPT - Een 31-jarige automobilist uit St. Willebrord is gisteren om het leven gekomen bij een aanrijding in het Gelderse Rumpt. Twee inzittenden raakten gewond. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Illegalen

RUTTEN - In Rutten (NOP) zijn zeven vreemdelingen aangetroffen op een akkerland. Een man met een Duitse verblijfsvergunning is direct over de grens gezet. Een tweede kon zijn papieren niet tonen en is ingesloten, evenals twee anderen die geen geldige papieren hadden. Tegen hen zal een uitzettingsprocedure gestart worden.

Reconstructie

SLEEUWUK - De reconstructie van de Transvaal in Sleeuwijk is voltooid. Gisteren stelde wethouder B. M. van den Heuvel de nieuwe ontsluitingsweg officieel open.

Varkensmesterij

WAALWIJK - De raad van Waalwijk is donderdagavond akkoord gegaan met een wijziging van het bestemmingsplan voor het buitengebied om de vestiging tegen te gaan van een grote varkensmesterij bij de Weteringweg, vrij dicht bij een woonkern.

Vlag

WAALWUK - Waalwijk wil voor de kernen Baardwijk, Besoyen, Capelle, Sprang, Vrijhoeve-Capelle en Waspik een eigen wapen en een eigen vlag. De heemkundevereniging in Sprang-Capelle is daar tegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken