Bekijk het origineel

Rotterdam eens met islamitische scholen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rotterdam eens met islamitische scholen

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De gemeenteraad van Rotterdam is gisteren akkoord gegaan met de komst van drie islamifisdie basisscholen. Daarmee zal het aantal scholen voor moslimkinderen toenemen tot vijf.

De raad moest op grond van de vrijheid van onderwijs het verzoek van de Stichting Islamitisch Onderwijs Nederland (SION) toestaan, maar deed dat niet van harte. PvdA, VVD, GroenLinks en het CDA vroegen zich af waarom allochtonen zich kennelijk niet thuisvoelen in het bestaande onderwijs, waar in Rotterdam vorig jaar 618 miljoen gulden in omging.

Aparte scholen voor moslimleerlingen zouden volgensde partijen de integratie kunnen bedreigen.

Wethouder H. Meijer (GroenLinks) stak de hand in eigen boezem. Hij vroeg zich af in hoeverte ‘Nederlandse’ instellingen bereid zijn te integeren met allochtone. In het najaar volgt een brede discussie in Rotterdam over de problemen rond de integratie.

Een woordvoerder van de SION benadrukte onlangs dat islamitische basisscholen het opgaan van jonge mensen in de Nederlandse samenleving juist bevorderen. Oud-leerlingen van de bestaande moslimscholen zouden aanmerkelijk beter presteren in het vervolgonderwijs dan allochtone studenten die op ‘witte’ basisscholen hebben gezeten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Rotterdam eens met islamitische scholen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken